15-ото издание на Jameson Short Film Award

Авторите на късометражно кино разполагат с 40 дни до крайния срок за подаване на заявки за участие в традиционния конкурс Jameson Short Film Award. Международният филмов фестивал София Филм Фест и Jameson Irish Whiskey очакват филмите, които отговарят на условията за участие, да кандидатстват за приза от € 6 000 най-късно до 21 декември 2017 г.

През месец януари 2018 ще бъдат обявени 12-те претенденти за наградата, а международното жури на 22-ия София Филм Фест ще избере победителя.

Всички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, заснети след 1 януари 2017 година и отговарящи на регламента на конкурса, могат да се включат в състезанието. Формуляр за кандидатстване се попълва на английски език след регистрация в сайта на София Филм Фест – можете да го направите ТУК. Филмите се подават ОНЛАЙН. За повече информация може да се запознаете подробно с условията за кандидатстване.

Крайният срок за участие в предстоящото издание е 21 декември 2017 година.

Създадена преди 18 години, наградата JAMESON продължава да бъде сериозна мотивация за младите българските режисьори. Съвместна инициатива на Jameson Irish Whiskey и Европейската асоциация на филмовите фестивали, Jameson Short Film Award първоначално се връчва на 18 фестивала в различни точки по света, а у нас се появява за първи път през 2003 година. В последните няколко години призът Jameson се връчва само в България и Ирландия.

Коментари

Още обяви