Кино в квартала

10 АВГ

Отворени прожекции на ново българско кино в градинката пред блока или кварталното училище. Това е вълшебството на Блок Кино, което за трета поредна година преобразява междублоковите пространства на 10 столични квартала в салони под открито небе.

На 10 август в квартал "Сухата река" в Парк "Герена" ще гледаме пълнометражния филм "Тилт" и късометражната лента "Анна Блуме". Началният час е 20:45.

Входът е свободен!

Тилт
(филмът ще бъде показан със субтитри на английски език)


България-Германия, 2010, 94’

Режисьор - Виктор Чучков-син
Сценарий - Борислав Чучков, Виктор Чучков-син
Оператор - Рали Ралчев
Музика - Виктор Чучков
В ролите - Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Ованес Торосян, Георги Стайков, Ивайло Драгиев, Александър Сано, Филип Аврамов

В началото на 90-те години четирима приятели търсят начин да спечелят пари, за да отворят собствен бар, който ще се казва TILT. При случайна среща на Сташ (Явор Бахаров) и Беки (Радина Кърджилова) се стига до страстна любовна авантюра. Внезапно бандата е заловена в нелегално разпространение на порно филми. Бащата на Беки – действащ полковник, лично се заема със случая и ги заплашва със затвор. Единственият начин да ги остави на мира е Сташ и Беки да спрат да се виждат.

Групата решава да избяга в малък немски град. Като бедни емигранти те попадат в поредица смешни и абсурдни ситуации. Сташ непрекъснато прави безуспешни опити да се свърже с Беки. Накрая бандата решава да се върне обратно. През това време България се е променила изцяло – Беки също...

Ана Блуме

България, 2009, 9 мин

Жанр: анимация
Режисьор: Весела Данчева
Сценарий: Весела Данчева, Ебеле Окоуе

Анна Блуме е визуална поезия за желанието на един мъж да преследва една жена. Историята ни въвлича в сюрреалистично преживяване, диктувано от поета Курт Швитерс.Страст и консумация, приктити в любов, са основните мотиви на характерите, които в последствие се оказват изгубени в самите себе си.
Филмът е базиран на дадаистичната поема на Курт Швитерс от 1919 г. “На Анна Блуме"

Проектът е финансиран от Програма "Култура" на Столична община.

Място на провеждане: 1517 ж.к. Сухата река, София

Коментари