Празнични приключения в  Държавен куклен театър – Сливен

10 ДЕК

Над  420  представления, многобройни  участия в национални и международни фестивали и турнета,  6 премиери и редица престижни награди са в равносметката на театъра за отиващата си година

В Куклен театър Сливен всички се готвят усилено за предстоящите празници. След успешното участие на театъра в запалването на коледните светлини в градовете Велико Търново и Свиленград, сливенските кукленци са в подготовка на коледните вълшебства за децата и гостите на град Сливен. По традиция театърът ще представи празнична премиера и много коледни спектакли, ще срещне малчуганите с Дядо Коледа  и ще им поднесе много изненади  и приключения.

На 10 декември, неделя, от 11 часа, в салона на ДКТ-Сливен децата и техните родители могат да видят премиерния спектакъл

КОЛЕДЕН ПОДАРЪК 

Автор, режисьор и сценичен вариант – Ивет Лазарова – Торосян

Музикално оформление – Ивет Лазарова – Торосян

Визуално решение – Мануела Саркисян

Участват: Георги Янев, Мария Джойкева, Никол  Николова

Наближава Коледа и всеки иска да зарадва своите приятели и роднини. Но да подготвиш Коледен подарък невинаги е лесно. А да го запазиш в тайна чак до празника – това може да се окаже едно истинско предизвикателство.

КЛОДЕН ПОДАРЪК е куклено-театрално шоу за малки и големи, в което публиката е един от най-важните участници. Преживяване, което ще изпълни всички с положителни емоции и празнично настроение!

На 17 декември, неделя, от 11 часа, в салона на ДКТ-Сливен вълшебствата продължават със

СНЕЖЕН СЪН. Шоу спектакъл от Мариета Ангелова – Марионета. Режисьор – Мариета Ангелова – Марионета, текст на песните – Елена Димитрова, композитор – Петър Писарски.

Участват: Ивета Георгиева, Петромил Денев, Стела Стоянова.

Публиката ще има възможност да “надникне” в страната на Дядо Коледа – Лапландия, за да стане свидетел на последните приготовления на подаръците на децата от целия свят и да се запознае със Снежанка и Джуджето. А когато настъпи часът, Дядо Коледа ще пристигне със свитата си точно тук, при нас...

На 23 декември, неделя,  от 11 часа, в салона на ДКТ-Сливен,  героите от ЗИМЕН ПРАЗНИК  ще потърсят отговор на въпроса  как се създава един хубав празник за всички?  Когато едно малко Мече трябва да спи зимен сън (природен закон!) и е тъжно, че ще пропусне горския зимен празник, тогава…? Тогава приятелите му Зайо, Катеричката и Светулката откриват, че:

Празникът красив се получава

Щом всеки нещо от себе си дава!

Автор-  Елза Лалева

Постановка – Ефимия Павлова

Сценография и кукли – Анна Пулиева

Музикално оформление – Валентина Бояджиева

Участват: Анна- Валерия Гостанян и Любомир Желев

И тази година ще  бъдат изиграни няколко благотворителни представления. На 15 декември, от 10.00 часа,  областният управител на град Сливен, Чавдар Божурски,  ще подари благотворително представление за деца, младежи и пълнолетни лица, ползващи социални услуги на територията на Община Сливен. Те ще могат да гледат спектакъла СНЕЖЕН СЪН.

А на 16 декември, от 11.00 часа,   Топлофикация – Сливен ще подари на децата на Сливен представлението КОЛЕДА С ПРИЯТЕЛИ. Вратите на кукления театър са отворени за всички които искат да се забавляват с нашите спектакли.

Място на провеждане: бул. „Цар Освободител“ 24, 8800 Сливен Център

Коментари