ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР - СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯ ПРЕМИЕРАТА НА "ПУК"

2 ФЕВ

Една от вълшебните „Пет приказки“ на Валери Петров оживява на сцената на театъра

На 2 февруари, от 18.30 часа, в салона на ДКТ-Сливен, ще се състои премиерата на спектакъла ПУК, по Валери Петров.  Проектът е дипломна работа на Петромил Денев – абсолвент по режисура в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ . Сценографията е на Силва Бъчварова, а музиката на  Пламен Петков.

Участват: Вангел Апостолов, Георги Янев, Ивета Георгиева, Мария Райчева, Мария Джойкева, Никол Николова, Стела Стоянова, Цветелина Николова

„Има във морето

на детските игри

бисерче, което

ни прави по-добри…“

“Бисерчета тук - бисерчета там”. “– Тук наблизо бяха!”, а в същото време “никъде ги нямало”.

Къде ли са? Дали ще ги намерим? Или ще ни ги покажат… Нека заедно да слезем в дълбокото и да ги потърсим...  Творческият екип на спектакъла ще поднесе на зрителите завладяващата история за приключенията на  смелото Лили и страшния Хрили. Ще ги потопи в  морето на детските игри,  ще им разкаже за срещата на едно дете със света на морските обитатели и тяхната борба за оцеляване.

Възраст 6+

Петромил Денев е куклен актьор и режисьор, възпитаник на НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов” с художествени ръководители проф. Жени Пашова и доц. Петър Пашов.  Като абсолвент в НАТФИЗ, Петромил Денев  е носител наотличието  НАЙ-НАЙ-НАЙ за режисура за куклен театър. Спектакълът ПУК в ДКТ-Сливен е неговата дипломна работа по режисура.

Като актьор е част от екипа на ДКТ- Сливен, където играе в поктановките ОГНИВОТО, ЗА ПРИНЦЕСАТА, КОЯТО..., ЛЕЧЕ-БУБОЛЕЧЕ и др.  През 2013 г., заедно със свои колеги от НАТФИЗ, създават куклен театър за улично изкуство - МАЛЕ-МАЛЕ.

Силва Бъчварова е известен сценограф и художник. Работила  е като сценограф в редица театри у нас и в чужбина, между които и куклените театри в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, театър "Ателие 313" - гр. София. Преподавател е по живопис в НХА, преподавала е и в НАТФИЗ. Член е на СБХ и UNIMA (Международен съюз на куклените дейци).   Има над 20 самостоятелни изложби - живопис, сценография, илюстрация, рисунки в София, Пловдив, Варна, Сливен, Хасково, Прага, Магдебург, Гюмлик, Хонефос, Лилехамер, Толоса, Аликанте. Има над 40 участия в международни изложби в Европа, САЩ, Куба, Япония и др. Илюстратор е на 70 книги, автор на 80 куклени и драматични постановки в България и в чужбина ( Мексико, Сърбия, Хърватска, Словения и др.)

Музикантът Пламен Петков е дългогодишен член на екипа на ДКТ-Сливен. Като тон режисьор е правил музикалното оформление, както и авторска музика за  спектакли на Столичен куклен театър, ДКТ-Сливен, ДКТ-Стара Загора и др.

Място на провеждане: бул. „Цар Освободител“ 24, 8800 Сливен Център

Коментари