Кулинарният фестивал „Гозбите на Добруджа“

13 ОКТ

Кулинарният фестивал „Гозбите на Добруджа“ се организира от Община Силистра, кметство с. Сребърна и НЧ „Възраждане – 1940“  в парка пред читалището в с. Сребърна.Той ще се проведе на 13 октомври.

Събитието се провежда за седма поредна година, под патронажа на кмета на община Силистра и е част от културния календар. В събитието участват стотици гости на селото. В атрактивното фолклорно и кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, Румъния, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални участници.

Програмата на фестивала включва номинации в категориите: конкурс на добруджански ястия, етно визия на щанд, творчески работилници и детска готварска работилница.

Задължителното условие за участие във фестивала е всеки участник да се представи с домашно приготвено ястие, поднесено в глинено гърне, чувен или тава. Ястията се оценяват в категории – супи, основни ястия и десерти от експертно жури. Веселието и насладите на прекрасните добруджански блюда завършва по стар български обичай с гощавка – рибена чорба и пържена риба.

Фолклорната програма включва танцови и певчески изпълнения.

Място на провеждане: 7587 Сребърна,undefined

Коментари