Годишна стратегическа среща на мрежата Образование България 2030

На 22 февруари в София се проведе Годишна стратегическа среща на мрежата Образование България 2030, в която участва и Народно читалище „Иван Вазов – 2014“. Любезен домакин на събитието бе Hewlett Packard Enterprise, които са част от инициативата от нейното създаване.

След проведена дискусия и работа по групи бе взето общо решение за посоката на развитие на ОБ2030 в средносрочен план,  който да обедини усилията на отделните съмишленици, а именно превръщане на образованието в национален приоритет.

Образование България 2030 е широка коалиция от над 40 организации от бизнеса, неправителствения и публичния сектор с обща и дългосрочна визия за качествено образованието в България до 2030 година.

Началото на инициативата беше отбелязано на 16 април 2015г., когато заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен, отговарящ за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността, евродепутатът Ева Паунова, вицепремиерите Ивайло Калфин и Томислав Дончев и кметът на София Йорданка Фандъкова дадоха официален старт на инициативата.

Снимки: официална фейсбук страница на г-жа Ева Майдел

Коментари

Още новини