„Пловдив 2019“ среща заедно читалища и партньори

Фондация „Пловдив 2019“ кани всички представители на читалища или организации, които винаги са искали да осъществят съвместен културен проект с тях, на регионална информационна среща на 30 ноември /четвъртък/ в Дом на културата „Борис Христов“. Срещата е с начален час 10:45 и има за цел да даде повече информация и яснота върху цялостната процедура по кандидатстване по отворена покана от и за читалища. Допълнителни детайли ще бъдат дадени и за критериите за участие, начините за финансиране и възможностите за партньорства към читалищата.

Събитието е отворено за всички заинтересовани. Зам.-областният управител на Област Пловдив – г-жа Евелина Апостолова, ще отправи приветствие към гостите в началото на срещата, като участниците ще имат възможност и за осъществяване на контакти.

Отворената покана е насочена към читалища от целия Южен Централен район с области Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик и е без географски ограничения за техните настоящи или потенциални партньори. Тя дава възможност както на читалищата в тези области, така и на различните организации и партньори, да кандидатстват с разнообразни културни прояви и проекти за обогатяване на културния живот на общностите.

Като уникален български принос в многообразието на европейската култура, читалищата са основен фокус в програмата на Европейска столица на културата и клъстера „Културата среща хората“. Фондация „Пловдив 2019“ предоставя специална възможност на самобитните общностни центрове и техните партньори да развият проекти и организират събития по повод 2019 година. Форумът е в рамките на общоевропейската тема „Култура за развитие на регионите“, като събитие на Европейската седмица на регионите и градовете.

Коментари

Още новини