„Българите!: Забравените постижения”

Вдъхновение, твоят образ са… Българите!: Забравените постижения” от Делян Момчилов с илюстрациите на Стен Дамянов

50 вълнуващи истории за  големите  български постижения в науката, изкуството, предприемачеството, просветата и пътешествията оживяват с над 300 илюстрации.// Иван Шопов и „Авигея” със специално музикално изпълнение на премиерата на книгата.

Над 3000+ чаши кафе, 29 месеца подготовка, 7 души. Това е формулата за успеха на младия творчески и редакторски екип на мащабния проект Българите!: Забравените постижения”.

Впечатляващият дебют на младия автор Делян Момчилов представя 50 вълнуващи истории за големите български постижения в науката, изкуството, предприемачеството, просветата и пътешествията. Подкрепено с над 300 цветни и смели илюстрации от популярния художник Стен Дамянов („Просто Спас”) и под строгата редакция на научния ръководител проф. Пламен Павлов, изданието гарантира историческата си достоверност, без да претендира за академичен труд и да изпада в патетична полемика.

  Ако не знаете кой е първият българин, стъпил на Антарктика, първата българка, обиколила света, основоположникът на българското кино, първият български илюзионист или откривателят на Lactobacillus bulgaricus, заразете се с вдъхновение благодарение на техните любопитни, но понякога  тъжни съдби.

Българите!: Забравените постижения” е книга, насочена към децата, към техните родители, към тийнейджърите, към родолюбците, към космополитите – към всеки, който иска да научи малко повече за близкото и далечното ни минало, за да съхрани доброто, оптимистичното и любопитното в националната ни памет.

Заповядайте и на 5-ти декември от 19:30 ч. в клуб „Терминал 1”, когато авторите ще разкажат малко повече за близо 2-годишния си труд; съвременни просветители и дейци, сред които Светослав Иванов, Андрей Захариев, Георги Тошев и Захари Карабашлиев ще подкрепят проекта, а  Иван Шопов и талантливите момичета от „Авигея” ще завършат вечерта с вълнуваща музикална изненада за посетителите!

Специален гост на събитието ще бъде и наследникът на Съба Вазова – Григорий Вазов.

Коментари

Още новини