Народно читалище „Просвета - 1925” организира ІХ-ти Национален фолклорен фестивал

Народно читалище „Просвета - 1925” има удоволствието да Ви покани за участие в IX-то издание на Националния фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд 2018”, който ще се проведе на 30 юни – 1 юли 2018 г. /събота и неделя/ на откритата сцена в центъра на с. Лозен, общ. Любимец, обл. Хасково.

Организатор на фестивала е Народно читалище „Просвета - 1925” с. Лозен, обл. Хасково, със съдействието на: Кметство село Лозен, Община Любимец, Министерство на културата и Института за етнология и фолклористика към БАН.

Фестивалът е с конкурсен характер, с награден фонд и се провежда под патронажа на Министерството на културата!  

Целта на фестивала е да популяризира изворния фолклор на България. Да стимулира представянето на местни традиции – издирването и изпълнението на песни, мелодии, танци, обичаи, характерни за местната култура, от която са изпълнителите (групи за автентичен фолклор, танцови клубове, народни хорове и др.), като по този начин съдейства за съхранението и предаването на нематериалното културно наследство, участващо в изграждането на идентичността ни.

Съгласно статута на фестивала, в него могат да вземат участие различни колективи, групи представящи народни обичаи, певчески групи, танцьори, ансамбли, танцови клубове, народни хорове и оркестри, индивидуални изпълнители и др. формации от страната, които представят български фолклор и ще се състезават съгласно регламента на фестивала.

Очакваме Вашите заявки до 10 юни 2018 г. на адрес:

п. к. 6552 с. Лозен, общ. Любимец, обл. Хасково

Народно читалище „Просвета-1925”

За Христо Янъков или на електронната ни поща: info@lozenfest.com

Заявка за участие може да попълните и на електронния формуляр на  www.lozenfest.com

тел. за информация и контакти: 0878 916 901 – Христо Янъков

Коментари

Още новини