За българската традиционна сватба в сегашно време

На 10 март (като част от най-българския и нежен месец) ви каним на прожекция на документален филм с кадри, изцяло заснети по време на българска традиционна сватба - като от едно време, но празнуваща съюза на двама млади в модерния ни свят.

Филмът "Българската традиционна сватба днес" разказва историята на Рени и Ангел, които през 2015 г. вдигнаха традиционна сватба като от едно време в китното село Боженци: чудна сватба с калесване, бръснене на младоженец, плетене и забулване на невеста и още много традиционни ритуали. За младоженците, както и за всички гости това несъмнено е една сбъдната приказка, която благодарение на филма, те могат да споделят с всички, които са любопитни какво точно се случва по времето на един такъв традиционен празник и защо - символика съществува зад всеки един жест и предмет, свързан със сватбата.

Сдружение "НИШАН" кани всички, които искат да се докоснат до магията на ритуалите от една българска традиционна сватба, на безплатна кинопрожекция на 10 март 2018 г. от 18:00 часа в уютното пространство на The Art Foundation (ул. "Дякон Игнатий" №19, София).

Коментари

Още новини