Стартира кампания за набиране на средства за възстановяване на сградата на читалище "Светлина" - гр. Шипка

Обшествеността на град Шипка стартира дарителска кампания, която има за цел да събере средства за възстановяване на сградата на Народно читалище "Светлина".

Общо необходими средства 800,000лв. Набрани до момента 0 лева.

Сградата е построена през 1930 година. 10 години Шипченци събират средства за построяването й – началото на събирателната кампания е поставена от Шипченските учители, които даряват заплатите си, розопроизводители и занаятчии даряват, всички се влючват. В крайна сметка Министерството на културата финансира оставащата сума, благодарение на Дянко Караджов. Шипченски строители сами построяват тази уникална сграда, като цялото население е помагало, кой с каквото може. Звучи като приказка. А ето я как изглежда в днешни дни – символ на разрухата. От нас зависи да обърнем тази тенденция на разруха в тенденция на ново начало, разцвет, процъфтяване.

BG73STSA93000004324006, Банка ДСК, клон Казанлък

Основание дарение: старата сграда на Читалището

Арх. Барбонкова от Бостън изготви работен проект за възстановяването на сградата като дарение за Шипка. Необходимо е да се раздели проекта на етапи и да се възстанови поне покрива, за да се спре разрухата. Очакваме няколко по-значими дарения, за начало на кампанията, бъдете сред първите!

Допълнителна информация: http://shipka.info

Снимки: Божидар Чоторов

Коментари

Още новини