Фестивал "Брестовица - грозде и вино"

За нас ще бъде удоволствие да вземeте участие в осмото издание на Фестивал «Брестовица – грозде и вино», организиран от НЧ «Съзнание - 1873» с. Брестовица, с подкрепата на община «Родопи» и  кметство Брестовица, под патронажа на кмета на община „Родопи” инж. Пламен Спасов.

Фестивалът има за цел да популяризира местния поминък на Брестовица  - лозарство и винопроизводство, както и да съхрани  българските народни традиции и обичаи – извор на непреходната  сила на българския корен и дух,  носещи посланията на  националната ни култура.

 Фестивал „Брестовица – грозде и вино”  ще бъде проведен на  – 29 септември 2018 година.

Гостите на фестивала ще имат възможност да опитат и закупят различни продукти: посадъчен лозов материал; винени и десертни сортове грозде; дегустация на вина от месните винарски изби; грозде от частни производители; продукти от лоза и грозде – лозови листа, сладко от грозде, шара; продукти на местни занаятчии, сувенири, изработени от деца.

А знаете ли как се прави „сладък суджук” и сладко от грозде? Това ще видите и опитате в атракционната работилница за демонстрация и дегустация по време на фестивала.

Право на участие: Фестивалът ще предостави сцена за изява на всички любители   на  фолклора   на 29.09.2018 г.  На всички участници ще бъде връчен диплом, почетен знак и сувенири от фестивала.

Регламент за участие:

  • Фестивалът няма конкурсен характер;
  • Без  такса за  участие;
  • Регламентът позволява изява в две форми: ателие и/или участие на сцена;
  • Подборът на изпълненията е свободен

Времетраене на изпълненията:

  • певчески групи – 15 мин.; танцови състави – 20 мин.; ансамбли – 25 мин.; индивидуални изяви- 5 мин.

Заявки за участие по приложения образец ще се приемат до 15.09.2018 година. Графикът за участие ще бъде изготвен на база на подадени заявки и ще  Ви бъде изпратен допълнително.

Вярваме, че ще се отзовете на любезната ни покана, за да покажете  най-доброто от пъстрата фолклорна дъга на читалището Ви.

Очакваме ви!

(При желание за нощувка бихме могли да съдействаме за настаняване на участниците в хотели и туристически спални около с. Брестовица)

За контакти: 

с. Брестовица, п.к.  4224;  площад „Съединение” № 1а

Читалище „Съзнание 1873”

Мария Банджакова – секретар

email – ch_saznanie@abv.bg  

тел. 0897 674 976

Кремена Цанкова – координатор

email – kremenatsankova@abv.bg

тел. – 0889 294 862

Катерина Шопова  – координатор

тел. 0889 131 183