Starling Collective – подкрепа за дарителски кампании

Имате иновативна идея за мобилизиране на вашата общност? Работите за набиране на повече дарения? Планирате дарителска кампания в предстоящите есенно-зимни месеци и имате нужда от помощ да я проведете? Не пропускайте този шанс да получите подкрепа!

Starling Collective на #GivingTuesday е нова програма за местни лидери, които да откриват и споделят най-добрите практики за увеличаване на щедростта и промяната в своите общности. Програмата предлага коучинг, партньорско обучение и връзка с глобалната лидерска мрежа на #GivingTuesday, както и микрогрантове за подкрепа на идеите им в общ размер 250 000 USD.

Срок за подаване на предложенията - 1 септември 2020 г., избраните проекти ще бъдат уведомени до 6 октомври 2020 г. Научете повече и кандидатствайте на https://now.givingtuesday.org/starling-collective/

Поканата е насочена към организации или хора с иновативни подходи за катализиране на щедростта, съпричастността и справедливостта. Кандидатите трябва да са физически лица на възраст над 18 години, групи или организации. Проектите, ръководени от младежи също се насърчават, но договорът за отпускане на безвъзмездни средства и всякакъв вид сертификати или документи, включени в кандидатурата, трябва да бъдат подписани от възрастен над 18 години.

Кандидатурите ще бъдат оценявани по следните критерии: лидерство и визия, потенциално въздействие, изобретателност и креативност, насърчаване на щедростта, адекватност към културната среда, многообразие и принадлежност, измерими цели, ясен план. Първоначалният фонд за финансиране е 250 000 USD. Повечето отпуснати грантове ще бъдат в размер между 2500 - 7500 USD.

Името на програмата е вдъхновено от птицата скорец - скорците създават изключителни модели и движения при полет в ято. Учените се възхищават на тяхната „забележителна способност да се сплотяват и да поддържат своята група сплотена в силно несигурна среда и с ограничена информация“. Подобно на тях, местните лидери по света имат невероятна сила да мобилизират и укрепват своите общности, особено в периоди на криза като настоящата!

Източник: bcause.bg

Коментари

Още обяви