Концерт на Федерико пачоти на Античен театър - Пловдив

12 ЮНИ

Италианската сензация в класическата музика Федерико Пачоти пристига в България за първи път на 12 юни 2022 година!

Той ще излезе на сцената на Античен театър Пловдив заедно със специален гост - сопраното Снежана Драмчева, и музиканти от Софийска филхармония, с диригент маестро Найден Тодоров.

Федерико Пачоти е тенор, композитор и продуцент. Той открива, че музиката е неговата страст още в детските си години. Кариерата му започва, когато е на 13 години. Заедно с групата си печели награда в Санремо през 2001. Въпреки че е почитател на поп и рок музиката, Пачоти открива истинското си призвание в красотата на класическата музика. Той завършва оперно пеене в една от най-престижните музикални институции в света - Консерваторията Санта Сесилия в Рим.

През 2016, Федерико издава своя първи албум “Rosso Opera”, който се изкачва на върха на класациите за класическа музика. Пачоти е пял на едни от най-емблематичните сцени в света - Арена ди Верона, зала "Кадоган Хол" в Лондон, Световната кула на Lotte в Сеул.

Специален гост на концерта ще бъде сопраното Снежана Драмчева. Тя е родена в Пловдив, в семейство на музиканти, което разпалва интереса й към музиката още от дете. Завършва музикалното училище в Пловдив, а след това и Националната музикална академия в София. Става част от трупата на Софийска опера, а скоро след това започва и международната й кариера. Пяла е на едни от най-престижните сцени в света, а от 2000 година е солист в Teatro Lirico d`Europa и Операта в Балтимор.

На сцената на Античен театър Пловдив на 12 юни 2022, Федерико Пачоти ще изпълни за българските си почитатели едни от най-известните арии на Верди и Пучини, някои от най-емблематичните италиански канцонети, и арии от новия си албум.

Билетите за концерта на Федерико Пачоти ще бъдат на цени от 60 до 120 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Билет.бг, както и онлайн на www.sme.bilet.bg

Място на провеждане: ул. Цар Ивайло 4, 4000 Център

Коментари

Още събития