"Иди, учи и се върни" дава три стипендии по 10 хил. лева на талантливи студенти

За 4-та поредна година фонд „Иди, учи и се върни“ ще раздаде три стипендии по 10 хиляди лева на млади българи, които искат да следват магистратура в чужбина и след това да се завърнат и да се реализират в България.

От 2016 година досега сме раздали 78 хиляди лева и сме помогнали на 11 млади мотивирани студенти да усъвършенстват знанията си извън границата на страната.

Петима вече са обратно в България и работят в различни сфери, след като са завършили университети в Кеймбридж, Харвард, Марбург, Маастрихт и Ротердам.

Фондът е проект на сдружение “Тук-Там” - най-голямата неправителствена организация на българи с опит и образование в чужбина. Целта ни е да действаме като своеобразна brain gain.

Знаете ли какво е общото между Пенчо Славейков, Стефан Стамболов и Алеко Константинов? Лицата им ни гледат от банкнотите. Освен това и тримата са били студенти в чужбина, но са избрали да се върнат в България, за да я направят едно по-добро място. 

Кампанията на фонда има два етапа:

  • До средата на април 2019 фондът набира средства.
  • През месец май 2019 започва селектирането на кандидатите за стипендии. 

Бихме искали повече хора да разберат за възможностите на фонда с Ваша помощ.  

Предлагаме по темата да говорят инициаторът на фонда Христо Бояджиев и маркетинг мениджър Даниела Данаилова-Шербел, както и оценители и дарители на фонда от предишни години.

Може да разкажем истории на успеха на вече завърнали се финалисти от предишни години, както и follow up истории за новите кандидати.

Всички средства през годините са събрани от частни лица на доброволен принцип. Тази година отново знаем, че много хора ще искат да станат част от нашата инициатива.

За повече информация за Фонда: http://fund.tuk-tam.bg/

Коментари

Още новини