Подкрепете недоносените бебета

Подкрепи недоносените бебета сега! Може да изберете от 3 активни кампании.

Всеки съпричастен може да се включи в кампанията "Големи чудеса за малките герои", като направи своето дарение на специалната платформа www.donate.premature-bg.com или със DMS BEBE на номер 17 777 за абонати на Telenor, Vivacom и A1.

Идеята за създаване на Фондацията се ражда през лятото на 2012 г. от Нина Николова, Надя Дренска и Виолета Бакалова - три майки, на пет недоносени деца. Въпреки необикновената съдба, сполетяла новородените им, те се борят рамо до рамо за сигурното им бъдеще, в което малките герои растат щастливо сега. Борбата за оцеляване насочва основателките на Фондацията към мисълта, че не са единствените, преминали през подобна ситуация в България. Но най-важният урок, който са научили е, че невъзможни неща няма. Основата кауза, зад която се обединяват, е осигуряването на качествена грижа за недоносените деца и техните семейства, в съответствие с всички световни стандарти и добри практики. С годините, кампаниите, които организират, стават широкообхватни и добре познати. Благодарение на желанието, опита и знанието, с което Нина, Надя и Вили започват своята благотворителна и социално отговорна Фондация, обществото се информира, както никога преди, за проблема, а резултатите от събраните финансови средства се материализират под формата на медицинска апаратура, семейни стаи за недоносените бебета, както и създаването и подпомагането на работата на Център за детско развитие "Малки чудеса".

Дейността на Фондацията за миналата година е успяла да подкрепи неонатологичните отделения в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Добрич, Велико Търново, Търговище, Силистра, Пазарджик, Монтана, Шумен, Кърджали, Ловеч, Сливен. Апаратурата включва: кувьози, транспортни кувьози, термолегла, билирубинометри, пулсоксиметри, перфузори, ламинарен бокс за превенция на инфекции, консумативи от първа необходимост и др. През 2019 г. Фондацията успява да открие шестата семейна стая в страната - този път в неонатологичното отделение в Русе, както и да подпомогне дооборудването на нова семена стая в болницата в Бургас. В рамките на Социалната програма на Фондацията са осъществени 130 терапевтични сесии в Център за детско развитие "Малки чудеса" за децата от семейства с финансови затруднения с различни специалисти - логопед, психолог, ерготерапевт, специалист ранно детско развитие. Благодарение на същата програма са подпомогнати повече от 80 семейства с безплатни специализирани консултации. Всяка година Фондацията изпраща плетива за недоносените бебета, покривала за кувьози, дрешки, както и коледни подаръци в близо 30 отделения в страната. Фондацията разпространява безплатно и два наръчника "Всичко за недоносените бебета" и "Спасителна прегръдка за недоносените бебета".

Коментари

Още новини