Мартин Пенчев поде кампания за Ива, родните звезди застанаха зад него (ВИДЕО)

Звезди на българската музикална сцена, актьори, спортисти и общественици се включиха в кампанията на администратора на "Групата на Групите" във Фейсбук- Мартин Пенчев за каузата по набиране на средства за лечението на 4-годишната Ива от Кубрат.

Детето страда от ДЦП, но има шанс за успешна операция в САЩ. За нея са необходими близо 100 хиляди лева. Сумата е непосилна за семейството на Ива, но това е единственият възможен момент и опция за огромно подобрение в състоянието й.

"Още като разбрах за случая се свързах и се срещнах с родителите, за да мога да дам обективна информация на членовете на групата и започнахме кампанията. Поставили сме кутии за дарения на ключови места в Бургаска област, разчитаме повече хора да се включат. Ако едно семейството се опитва само да събере сумата е трудно, но когато сме повече хора, шансовете се увеличават. Заедно с членове на групата и приятели вече сме подпомагали множество каузи и сме видели положителния резултат. Нека покажем на едно младо българско семейство, че не са сами в битката за по-добър живот за детето си и да ги подкрепим! Вярвам, че в истинското гражданско общество, това е правилното отношение и благодаря на всички, които застанаха зад каузата до момента!“, каза за Дарик – Мартин Пенчев.

По инициатива на Мартин Пенчев със свои видео послания в подкрепа на Ива излязоха Орлин Горанов, Тервел Пулев, Силвия Кацарова, Марияна Попова, Ники Кънчев, Веселин Плачков, Христо Мутафчиев.

Сред подкрепящите каузата са и семейства на деца, които са получили помощ от Мартин и групата.

Идеята му е, чрез видеа и различни послания, възможно повече хора да научат за Ива и да помогнат на семейството в набирането на средствата.

Родителите на Ива вече са обявили сметка на хелпкарма с текст: Заедно за Ива за да бъде като всяко дете

Източник и снимка: Дарик радио

Коментари

Още новини