Студентите от ТВ Академията на БНТ получиха своите удостоверения

Стажантите в дирекция „Програмно съдържание“ се справиха повече от блестящо по време на стажа си. Някои от тях получиха предложения да останат за по-дълго

Първият випуск студенти от ТВ Академията на БНТ получиха своите удостоверения за участие в специалния проект на обществената медия, който цели само да открие най-заинтересованите от телевизия студенти от различни дисциплини, но и да им „разкрие магията на телевизията. Като потенциална възможност е някои от тях да получат предложение за работа в БНТ.

Ето как премина ТВ Академията през погледа на един от основните ментори – Анна Ангелова, журналист и водещ на различни продукции в обществената телевизия. Самата Анна попаднала в БНТ преди 12 години, като студентка в първи курс.

„ТВ Академията ме изненада. Изненада ме много приятно, защото ме срещна с млади, мотивирани и отговорни студенти. Хора, които разчитат на себе си, на уменията си и на таланта си. Хора, готови да грешат, но и готови да се учат. Да търсят и да променят. Мисля, че тъкмо такива студенти заслужават шанс за развитие, затова подадохме ръка на всеки от тях. Чистата енергия и взаимното желание за работа направиха процеса едновременно приятен и полезен. Изградихме пълноценна връзка, станахме приятели и се надявам да търсим въпросите и отговорите – заедно“, сподели Анна Ангелова.

Общо 11 студенти се обучаваха в периода 08.09.2020 - 19.10.2020 г. в Дирекция "Програмно съдържание" (на снимките са само част от тях).

По време на стажа, студентите имаха възможността да видят телевизията "отвътре", да работят по различни етапи от телевизионното производство и да развиват уменията си под ръководството на своя ментор. Всички те завършиха успешно ТВ Академията на БНТ, а някои ще продължат работата си в медията.

Част от първият випуск на ТВ Академията на Българска национална телевизия бяха общо 120 студенти от осем български университета. Те преминаха обучение в десет дирекции на БНТ, сред които „Новини и актуални предавания“, „Програмно съдържание“, „ТВ производство“, „Мултимедия“, „Маркетинг и комуникации“ и др.

Източник и снимки: БНТ

Коментари

Още новини