Акцентите днес на София Филм Фест

ДОМ НА КИНОТО | БИЛЕТИ

15:00  Филмът на Раду Жуде, режисьор-откритие на София Мийтингс, „Главни букви", пресъздава е истински случай от преди 40 години в Румъния по време на режима наЧаушеску. В провинциално градче се появяват тебеширени графити, написани с главни букви. Тайната полиция Секуритате открива, че „терористът" е 16-годишен студент, който е обвинен в ужасно престъпление – стремеж към свобода. Не пропускайте филма на един от най-талантливите представители на Румънската нова вълна, който триумфира със „Златна мечка" от Берлинале 2021.

18:00 Със специална награда на журито в Сънданс 2020, с наградата „Сребърна мечка" на журито в Берлин 2020, филмът на сценаристката и режисьор Илайза ХитманНикога рядко понякога винаги" се превърна в едно от откритията на независимото кино за миналата година. „Чрез безпощадна яснота и загатнати емоции, режисьорката смело разказва историята за едно пътуване, което се превръща във възраждане на тялото и духа." ФФ Сънданс.

20:30 Не пропускайте и една уникална среща с джаза – заедно с приятелите ни от Дюкян „Меломан" каним всички на вълнуващо и емоционално пътуване зад кулисите на „Blue Note Records" - новаторската звукозаписна компания, която даде глас на едни от най-добрите джаз изпълнители на ХХ и ХХI век, от Майлс Дейвис до Нора Джоунс. Прожекцията на „Blue Note Records": Отвъд нотите", част от проекта „Резонанс синема" на Дома на киното.

Коментари

Още новини