Kaufland стартира детски футболни турнири в партньорство с Национална мрежа за децата

Kaufland България организира пилотно издание на „Първенството на Свежите супергерои“ – серия от футболни турнири, предназначени за деца на възраст между 7 и 8 години. Мащабната инициатива е поредна стъпка от последователните усилия на търговската верига да популяризира активния начин на живот сред подрастващите. Основен партньор на Kaufland в проекта е Национална мрежа за децата.

„В Kaufland вярваме, че спортът е също толкова важен за всяко дете, колкото са плодовете и зеленчуците. С „Първенството на Свежите супергерои“ си поставяме за цел както да популяризираме спорта сред подрастващите, така и да отличим талантливите български деца, които могат да бъдат вдъхновение за още много други деца“, сподели Гергана Димитрова, ръководител „Корпоративни комуникации и корпоративна социална отговорност” в Kaufland България.

„Каузата на Национална мрежа за децата – обединение от 140 организации и активисти в цялата страна, е да работи за правата на децата. Именно затова  с радост се включваме в организацията на детските футболни турнири, защото здравословното хранене, спортът и добрата грижа за децата на България са част от нашата мисия. Инициативата е особено важна за нас, защото по време на турнирите ние ще насърчим индивидуалното месечно дарителство в полза на децата“, каза Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата.

„Първенството на Свежите супергерои“ ще се проведе в три града в страната:

27.06.21, неделя, в София (паркинга на Kaufland София-Малинова долина)

04.07.21, неделя, в Пловдив (паркинга на Kaufland Пловдив-Тракия)

10.07.21, събота, в Бургас (паркинга на Kaufland Бургас-Славейков)

Турнирите са предназначени за деца, родени през 2013 и 2014 година, които членуват в организирани детско-юношески школи, ученици, организирани в училищни отбори, ученически и средношколски школи, обединени детски комплекси.

Всеки турнир от Първенството е с регионален характер и в него могат да участват до 8 отбора от съответния град и близките до него области.

Записването за турнира вече е отворено и всеки отбор, който желае да се регистрира, може да го направи в специално създадена за първенството страница.

Трите отбора, които завоюват първото място на турнира във всеки от градовете София, Пловдив и Бургас, ще спечелят купата в „Първенството на Свежите супергерои“ и по 100 кг. плодове и зеленчуци, предоставени от Kaufland. Наградата е в контекста на кампанията „Свежите супергерои“, като с нея търговската верига цели да насърчи консумацията на плодове и зеленчуци сред подрастващите.

По време на всеки от турнирите Kaufland ще предложи разнообразие от допълнителни спортни дейности със свободен достъп за всяко дете и неговите родители, както и много изненади за посетителите на събитията.

„Първенството на Свежите супергерои“ се организира в рамките на третото издание на кампанията „Свежите супергерои“. Тази година кампанията преминава под мотото „Мачът за домашната купа“, а чрез „Свежите супергерои“ Kaufland по атрактивен начин поставя акцент както върху качественото хранене, така и върху активния начин на живот.

Цялата информация за „Първенството на Свежите супергерои“, развитието на турнирите, както и формуляр за регистриране на отбор, можете да намерите на страницата на първенството.

Коментари

Още новини