В неделя на куклен театър

1 ОКТ

Тази неделя, 1 октомври 2017 г., от 11.00 часа, в салона на ДКТ-Сливен, почитателите на театъра ще могат да видят спектакъла ОГНИВОТО.

Любителите на вълшебства ще могат да се насладят на пищна палитра от визия и емоции с класическата приказка на Х. Кр. Андерсен.

ОГНИВОТО

По Х. Кр. Андерсен

Драматизация - Юрий Дачев

Режисьор - Бисерка Колевска

Сценография - Свила Величкова

Музика - Петър Цанков

Участват: Ангелина Русева, Борис Георгиев, Евгения Ангелова, Петромил Денев

Снимки – Георги Ангелов

Приказката поставя много важен въпрос. Парите или любовта! Носят ли щастие несметните богатства, които огнивото дарява или ни праща само нещастия и беди. И готови ли сме за предизвикателството на съдбата. Когато простото, бедно момче се вижда с много пари, то се променя, става нагло, високомерно и разхитително. То не отстоява на обещанието си и не дава огнивото на бабата. Измамената вещица иска да си отмьсти и да си върне огнивото за да върне сили и младост. Тя хитроумно му отнема богатството, кара го да се влюби до полуда в принцесата, опитва се да настрои царя да го убие. Войникът преминава тези три кръга на ада и израства.

Опитали сме се героите да са атрактивни и смешни. Представлението е изградено в стил комедия дел арте. Вещицата се преобразява пред зрителите в различни персонажи, за да заблуди войника и да заплете интригата,Кучето пазач е приказно огромно, кралят е гротескно дебел. Любовните срещи са и малко смешни, а краят е разбира се... щастлив.

В неделя -  01.10.2017 г., от 11.00 часа в салона на ДКТ- Сливен! Заповядайте!

Място на провеждане: бул. „Цар Освободител“ 24, 8800 Сливен Център

Коментари