Международен музикален фестивал за класическа музика "Артис"

28 ОКТ

Международен музикален фестивал за класическа музика "Артис" - послание за духовност, творчество, креативност и вдъхновение.

На 28 октомври от 19:00 часа в Камерна зала "България" с концерт от надарени деца, възпитаници на Национално музикално училище "Любомир Пипков" се открива второто издание на Международен музикален фестивал "Артис". По същото време в Галерия "България" (комплекс "България") ще бъдат изложени творби на талантливите млади художници от Частно училище по изкуства и чужди езици "Артис". 

Необходимостта от музиката, като висше духовно послание, е част от интелектуалното израстване на децата, а присъствието на европейските културни ценности в лицето на елитни музиканти с международен престиж са вдъхновение и стимул за разгръщане на техния творчески потенциал.

В програмата на Фестивала са включени още три камерни коцерта :

8 ноември - 19:30 часа  Първо студио на БНР,  клавирен рецитал на Маруся Жанте, Франция - брилянтна млада пианистка от Париж, която освен множеството международни награди наскоро спечели и първата награда "Blanche Selva" на престижния международен конкурс "Orleans", Франция.

17 ноември - 19:00 часа Камерна зала" България ", камерен концерт на Деан Гаврич - професор по флейта в Майнц, Германия, принадлежащ към поколението блестящи флейтисти, чиято артистична кариера включва солови и камерни концерти в едни от най - престижните зали и фестивали в Европа, Азия и Америка.На сцената сега той ще си партнира с прекрасните български музиканти Столина Добрева - китара , Стефания Янкова - виола и Иван Лалев - виолончело, концертмайстор на Софийска филхармония.

21 ноември - 19:30 часа Първо студио на БНР, камерен концерт на младите български таланти Зорница Иларионова - цигулка,  Гергана Несторова - пиано, Мартин Павлов - флейта и Александър Лиалиос - пиано, изпълнители с блестящи изяви в Европа, САЩ, Япония и Китай.

За втора поредна година Фестивал "Артис" се осъществява с подкрепата на отдел "Култура" на Столична община, а тазгодишното издание и със специалното съдействие на Wishio.

Билетите са в продажба на касите на Кантус Фирмус и Софийска филхармония - комплекс "България", също on-line на ticketsbg.com за концертите на 28 октомври и 17 ноември в Камерна зала "България".

Концертите на 8 ноември и 21 ноември в Първо студио на БНР са с вход свободен.

Място на провеждане: София,undefined

Коментари

Още събития