Първа среща от кампанията „Програмирай {Бъдеще}“

На 10 октомври се състоя първата среща от кампанията „Програмирай {Бъдеще}“ - инициатива на Народно читалище „Иван Вазов – 2014“, районна администрация „Подуяне“ и група млади програмисти. Домакин на събитието бе 49 ОУ „Бенито Хуарес“.

В присъствието на кмета на района и директора на училището, в рамките на презентацията, учениците имаха възможност да научат интересни факти, свързани с програмирането, професиите на бъдещето, как и какво може да създаде един програмист, какво представлява машината създадена от Джон Атанасов. Освен любопитната информация, свързана с технологиите бяха представени и онлайн ресурси, които децата могат  да използват за създаване на програми. По време на срещата учениците задаваха и множество въпроси – коя е първата програма в света, кои са най-важните програми за човечеството, опасни ли са хакерите, как могат да станат програмисти и други.

"Програмирай {Бъдеще}" на Народно читалище „Иван Вазов - 2014" се реализира благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи", SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте".

Коментари

Още новини