Прожекция на филма "The War To End All Wars - The Movie" в НИМ

11 ОКТ

На 11-ти и 18-ти ноември, в Пленарната зала на музея ще се излъчи създаденият от Sabaton анимационен филм за Първата световна война

"The War To End All Wars - The Movie" 

Националният исторически музей се включва в уникалния проект на световно известната шведска рок група Sabaton „History Rocks”.

 

На 11-ти ноември 2023 г. (събота), от 11:00 ч. и 13:00 ч., и на 18-ти ноември 2023 г. (събота), от 11:00 ч. и 13:00 ч., в Пленарната зала на музея ще се излъчи 67-минутния музикален филм, който включва песни от 10-ия студиен албум на Sabaton, „The War To End All Wars“. Филмът разказва ярко историите от Първата световна война, като дава възможност на зрителите да разберат по-добре за какво са написани песните в албума. Това е музикално и историческо приключение, обхващащо различни теми. Една от тях е за военните действия при Дойран, на македонския фронт, и героизма на войските, ръководени от ген. Владимир Вазов.

Филмът „The War To End All Wars“, създаден в сътрудничество с Yarnhub Animation Studios е сбито, провокиращо мисли и емоционално заредено произведение със силен фокус върху разказването на истории. Създателите на филма правят много изследвания и полагат усилия, за да се гарантира, че изобразява историята по възможно най-точния начин. Проектът “History Rocks” е ода за Първата световна война и отвежда зрителите на образователно пътешествие през някои от най-коравите истории от периода на една от най-унищожителните войни и първата голяма катастрофа на 20-и век. Анимационната филмова продукция е на английски език, но ще бъде излъчен с български субтитри.

Sabaton имат огромната фен група (над 100 милиона слушатели годишно), състояща се от хора от всички възрасти и националности, а музиката на групата се основава на исторически факти.

Историкът Христо Христов от Националния исторически музей ще направи кратко въведение за българското участие в Първата световна война, с акцент върху военните действия при Дойран. По този начин музеят в световната премиера на филма и вероятно в най-мащабната световна музейна кампания от този вид.

Входът за прожекциите на филма е на стойност цената на билет за музея:

https://historymuseum.org/prices-and-working-time/

Място на провеждане: ул. „Витошко лале“ 16, 1404 кв. Бояна

Коментари