Литературен клуб "Lazarus" обявява конкурс за хорър разказ за младежи

Ние от клуб LAZARUS търсим бъдещите родни таланти в литературата на ужаса. Защото не е достатъчно един автор единствено да се развива постоянно като творец - той носи в себе си и дълг, и отговорност. Отговорност към писаното слово и дълг към бъдещите поколения, които ще го наследят и ще тръгнат по същия творчески път.

Затова: обявяваме конкурс за разказ до 2000 думи, чиито участници да са на възраст между 13 и 19 навършени години към датата на обявяване на конкурса. Време за провеждане на конкурса - между 24 май и 1 октомври 2020 г. Разказите не трябва да са публикувани никъде досега, под никаква форма и да не са печелили награди в други конкурси.
Формат на файловете на изпратените разкази: .doc, .docx, .rtf; шрифт: Times New Roman, Arial, Calibri; размер на шрифта 12. Допускат се до 2 разказа от участник, като евентуално ще се спрем на един от тях.
Награди:
- книги на членове на клуб LAZARUS;
- четене на отличените произведения от конкурса на Хелоуинско литературно четене в София;
- публикуване на сборник с отличените произведения, като всеки участник ще получи безплатни бройки от въпросното издание.
Изпращайте разказите си като прикачени файлове на имейл clublazarus@mail.bg, заедно с ваша кратка биография в свободен стил.

Повече информация за клуба и инициативата ще откриете тук: http://horror-bg.com/klub-lazarus-obiaviava-konkurs-za-horror-razkaz-za-mladezhi/

Допълнителна информация:
LAZARUS е клуб на български автори, любители на фантастика, фентъзи и хорър. Той се роди в началото на 2016 година. Клубът е кръстен е на българския писател и преводач /Кинг и Лъвкрафт/, който за жалост вече не е сред нас - Адриан Лазаровски. В момента членовете на литературния кръг наброяват двадесет и двама души – писатели, преводачи, художници.
http://horror-bg.com/
https://www.facebook.com/LazarusScreams/

 

Коментари

Още обяви