Международен фестивал "Българска душа на Святата земя" шесто издание - oнлайн

Международен фестивал

„Българска душа на Святата земя“ шесто издание – онлайн

гр. Бат Ям Израел 2020 г.

С подкрепата на ДАБЧ

Организатори на фестивала :

Арт салон „Сели – култура на народите“ гр. Бат Ям, Израел

Под егидата на г-н Цвика Брот - кмет на гр. Бат Ям, Израел

Съорганизатори :

Общество „Димчо Дебелянов“ гр. София, България

Фондация „Незабравимата България“

НЧ  „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“ гр. София, България

12starsmusic- България /Норвегия

Салон за българска култура и духовност- Чикаго, САЩ

Медийни партньори :

Българско национално радио - БНР , радио „Река“ ,  „Sofia Ars Net“ , Детско онлайн списание „Щъркел“ , Разкажи ми приказка : Пространство за детско писмено творчество

Цел на фестивала е съхранението на културното наследство на двете страни България и Израел , обмен на култури между  двата приятелски народа , обединяване на българите по света чрез съхраняване на българските  корени ,традиции и обичаи ,  интеграция между българските общности по света и популяризация на българската духовност и култура. Особена значимост на проекта е представяне на творци във всички области на изкуството , които живеят в различни точки на света.

Участници във Фестивала:

В международния фестивал  „Българска душа на святата земя“ могат да участват творци в различни направления. Индивидуално или групово.

Участниците са разделени в следните възрастови групи , според съответните направления: 4-6 г. ; 7-9г. ; 10-12г. ; 13-15г. ; 16-19г. и над 20г.

Участниците се оценяват от Международно жури , съставено от специалисти в различни области – национални директори от различни страни , специалисти в областта на музиката ,  шоу-бизнеса , изпълнители , писатели , журналисти ,продуценти и други. Решението на журито е финално и не подлежи на обсъждане! Участието в конкурсните програми е безплатно и в него могат да се включат всички деца и възрастни от различни точки на света.

Клиповете могат да бъдат заснети с мобилен телефон или таблет , без  изискване за стандарт или резолюция. Според съответната номинация , при необходимост от изпращане на запис , преди изпълнението на участника /участниците/ се изисква представяне на себе си с няколко думи.

Всички участници ще получат сертификати за своето участие , а наградените ще получат – дипломи и предметни награди. Ще бъдат определени специални награди на фестивала и покани за участие в други фестивали , както и участие във фестивала „Българска душа на святата земя“ в Израел. Екипът на Арт салон „Сели“ ще присъди своята специална награда.

Условия за участия в конкурсната програма:

Художествено слово за изпълнение от различни автори

Рецитация – до 5 минути:

  • Индивидуално участие
  • Групово участие

Възможност за изпълнение на : стихове, гатанки, предания, басни, монолог и др.

Краен срок за изпращане: 30.06.2020 г.

Адрес за изпращане: tomiart2002@yahoo.com    Viber: 0878136988     Томи Йовчев

Резултатите ще бъдат обявени в началото на месец септември във фейсбук страницата „Neshama Bulgarit“

На добър път и успех на всички участници!

Коментари

Още обяви