София Филм Фест - в Севлиево

17 ЮЛИ

Продължаваме лятната ни пътешественическа традиция за представяне на специално подготвена програма на открито, под звездите в Севлиево!

За Арт Фест/София Филм Фест е чест и удоволствие да реализираме, съвместно с Община СЕВЛИЕВО, поредното издание на „София Филм Фест в Севлиево“ - с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas.

Площад „СВОБОДА” отново ще посрещне киноманите в пет поредни вечери, а началният час на прожекциите е 21:00 – непосредствено след залез слънце!

„София Филм Фест в Севлиево“ стартира на 17 юли (сряда), когато зрителите ще се срещнат ПРЕДПРЕМИЕРНО с едно от най-новите български заглавия ИРИНА – пълнометражен дебют на режисьора Надежда Косева. Ирина живее в малък миньорски град и работи в крайпътна кръчма. В един и същи ден мъжът ѝ е осакатен в злополука, а тя - уволнена от работа. За да спаси семейството си, Ирина решава да стане сурогатна майка – да износи детето на непознати хора срещу заплащане. Постепенно тя ще открие какво значи да обичаш и да прощаваш…

Очаквайте специален гост – младата актриса Мартина АПОСТОЛОВА, която получи множество награди за главната роля във филма, ще представи ЛИЧНО „Ирина“ пред публиката в Севлиево!

Вторият фестивален ден е 18 юли (четвъртък) – предвидили сме да гледаме заедно новия филм на Аличе Рорвахер – ЩАСТЛИВИЯ ЛАЗАРО, с награда за най-добър сценарий от Кан 2018 и още десетки отличия в цял свят. Филмът е разказ за срещата между Лазаро – млад селянин с добро сърце и Танкреди – млад благородник с безумно богато въображение. Животът в изолираното градче Инвиолата е подвластен на ужасната маркиза Алфонсина де Луна – цигарената кралица. Когато Танкреди моли Лазаро за помощ в организирането на собственото му отвличане, между двамата се създава здрава връзка. Този странен и нетипичен съюз е шанс за Лазаро и се превръща в ценно приятелство, което ще го накара да потърси отново Танкреди. Селското момче попада за първи път в големия град и прилича на фрагмент от миналото, загубен в модерния свят…

Прожекциите продължават на 19 юли (петък) с КАПЕРНАУМ на ливанската режисьорка Надин Лабаки, носител на наградата на журито от Кан 2018, номиниран за най-добър чуждоезичен филм за наградите „Оскар“ и „Златен Глобус“.Капернаум“ разказва за живота на 12-годишния Зейн, който решава да съди родителите си за това, че са го създали и са го оставили на този свят, при положение че не могат да се грижат за него, дори не могат да му дадат любов. Битката на това наранено момче, чиито родители не са се справили със задачата си, отеква като писък на всички пренебрегвани от системата. Това е универсално обвинение, видяно през едни честни очи.“ Надин Лабаки

Специалното предложение за съботната киновечер, 20 юли, е филмът със „Златна Палма“ от КАН’18 – „ДЖЕБЧИИ“, под режисурата на японския майстор Хирокадзу Корееда. След една от специалните си акции из магазините, Осаму и неговият син откриват малко момиченце, зъзнещо в студа. Първоначално жената на Осаму отказва да приюти момиченцето, но се съгласява да се грижи за малката, след като разбира с какви трудности се сблъсква ежедневно. Въпреки че семейството е бедно и едва изкарва пари за прехраната си чрез дребни кражби, то е щастливо заедно, докато един неочакван инцидент не разкрива тайни, които ще подложат на изпитание семейните връзки...

В неделя 21 юли, програмата ни в Севлиево за 2019 година завършва със специална среща с българския филм СНИМКА с ЮКИ на режисьора Лъчезар Аврамов. В творбата участват Руши Видинлиев, японската актриса Кики Сугино, българинът, „завладял“ Холивуд – Димитър Маринов, както и легендарния наш боксьор Севдалин Тодоров. Българин и японка се срещат в Канада, където и двамата водят имигрантски живот, и се женят. Те искат да имат дете и пристигат в България, за да започнат инвитро процедури, но един трагичен инцидент променя плановете им и вече нищо не може да бъде същото.

„София Филм Фест в СЕВЛИЕВО” е част от мащабния кинопроект, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2009 година. Той включва международния кинофестивал „София Филм Фест” с издания в София, Бургас,  Пловдив и Варна, както и регионалните издания на СФФ – в над 20 града и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи”.

Очакваме Ви на Кино площад „С В О Б О Д А”

(пред Община СЕВЛИЕВО)!

 Ако случайно завали – ще прожектираме във фоайето на Общината!

Място на провеждане: Севлиево,undefined

Коментари

Още събития