XVIII-ти Национален фестивал на любителските кафе-театри

27 МАР

За осемнадесети път Свищов събира камерни и кафе-театри от цялата страна. Фестивалът води началото си от 1998 г., когато се провежда първото му издание.

След двугодишно прекъсване, през пролетта на 2000 г. се провежда за втори път и е посветен на 130-годишнината от Първото театрално представление в Свищов. От 2004 г. насам фестивалът на любителските камерни и кафе-театри се провежда ежегодно в навечерието на 27 март, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на театъра.

Тази година фестивалът ще се състои на 27 и 28 март.

Театралният форум се провежда под патронажа на кмета на Община Свищов Генчо Генчев. Осемнадесетото му издание ще премине под знака на 150-годишнината от създаването на Свищовския читалищен театър и 185 години от рождението на Николай Павлович – първият театрален художник в България.
 
Съгласно статута на фестивала, с право на участие в него са всички любителските камерни и кафе-театри без жанрово ограничение.
Театралните групи представят по един спектакъл с времетраене до 60 минути пред съставено от професионалисти жури.

Ще бъдат връчени специална награда на кмета на Община Свищов, три награди за спектакъл и по три награди за мъжка и за женска роля.
 
Заявки за участие се приемат до 15 март 2020 година.

Регламент за участие

Място на провеждане: 5250 Център, Свищов

Коментари