Класически събития в София и по света онлайн (програма)

22 МАР

Заради мерките, предприети в световен мащаб за ограничаване на разпространението на коронавирус (COVID-19), са отложени и отменени множество класически концерти и събития, а концертните зали по света са затворени за неопределено време.

До момента много държави забраниха събирането на хора на едно място, някои затвориха границите си, а Италия и Испания са сред държавите, които са под карантина.

Междувременно много големи класически концерти и събития се провеждат без публика и се излъчват на живо – в повечето случаи безплатно – за да повдигнат духа на хората, да изразят солидарност и да внесат поне малко красиво облекчение в тези трудни за всички времена.

Сред световните музикални институции, които също излъчват на живо свои представления са и Софийската опера и балет и Софийската филхармония, които може да следите на официалните им фейсбук страници:https://www.facebook.com/SofiaNationalOpera/ и https://www.facebook.com/sofiaphilharmonic/.

Вижте актуален списък на класическите концерти и събития, които се предават на живо по света:

22 март, 19:30 ч. GMT: Йестин Дейвис (контратенор) и Томас Дънфорд изпълняват „England’s Orpheus “ в зала „Уигмор“ в Лондон.

Посетете: wigmore-hall.org.uk

22 март, 19:30 ч. ET: Метрополитън опера „Евгений Онегин” на Чайковски, дирижирана от Валерий Гергиев, с участието на Рене Флеминг, Рамон Варгас и Дмитрий Хворостовски 

Посетете: metopera.org

4 април, 14:00 ч. GMT: Барбара Ханиган и Симфоничният оркестър в Гьотеборг изпълняват концерт за цигулка на Албан Берг с цигуларката Вероника Еберле.

Посетете: gso.se

6 април, 19:30 ч. GMT: Леон Маккаули (пиано) изпълнява Шуберт, Шуман, Григ и Яначек в зала „Уигмор“ в Лондон.

Посетете: wigmore-hall.org.uk

20 април, 19:00 ч. GMT: Националният младежки оркестър на Германия и Кристоф Алтщед изпълняват музика от Бетовен и Брет Дийн.

Посетете: www.digitalconcerthall.com

Източник: sofia.bg

Коментари

Още събития