„Щрих и Стих — поезия в анимация” (програма)

16 СЕП

Инициативите „Щрих и Стих — поезия в анимация” се осъществяват с подкрепата на Национален фонд „Култура” и Държавен културен институт. Партньори по проекта са: ИА „Национален Филмов Център”, галерия „Прегърни ме”, Дом на киното.

Програма на събитията от цикъла

„Щрих и Стих — поезия в анимация”

16 септември (четвъртък) от 18:00ч. в галерия „Прегърни ме”

Откриване на изложба и представяне на книга-албум „Щрих и Стих поезия в анимация” и флип-книжки към всички филми.

17 септември (петък) от 18:00ч. в галерия „Прегърни ме”

Представяне на част от филмите от колекцията Щрих и Стих. Среща-разговор с режисьори и поети и представяне на книга-албум „Щрих и Стих поезия в анимация”.

Модератор: Марин Бодаков

18 септември (събота) от 13:00ч. в галерия „Прегърни ме”

Работилница за анимация по поезия с децата от ателие “Прегърни ме”.

19 септември (неделя) от 14:30ч. в Дом на киното

Прожекция на колекцията „Щрих и Стих поезия в анимация” на Компот Колектив, като част от програмата на 25-и София Филм Фест #Есен

Филми от програмата с продължителност 60 мин.:

„Млекарката” с реж. Иван Богданов, по стих на Димитър Воев; „Одеонъ” с реж. Борис Десподов, „Естествен роман в 8 глави” с реж. Милен Витанов, „Малко сутрешно престъпление”, с реж. Аспарух Петров по стихове на Георги Господинов; „Плитка вена” с реж. Йоана Александрова, по стих на Марин Бодаков; „Задачи за деня” с реж. Петя Златева, по стих на Стефан Иванов; „Последният ден” с реж. Далибор Райнингер, по стих на Мария Донева; „Любов по време на туризъм” с реж. Весела Данчева по стих на Петър Чухов; „Постиндъстриал” с реж. Борис Праматаров, по стих на Калоян Праматаров; „Над нещата” с пеж. Ина Николова, по стих на Стефан Икога; „100% настроение” с реж. Дмитрий Ягодин, по стих на Дилян Еленков; „Екзистенциално” с реж. Наталия Атанасова, по стих на Анамария Коева.

24 септември (петък) от 18:00ч. в галерия „Прегърни ме”

Представяне на част от филми от колекцията Щрих и Стих. Среща-разговор с режисьори и поети. Модератор: Марин Бодаков

25 септември (събота) от 13:00ч. в галерия „Прегърни ме”

Работилница за анимация по поезия с децата от ателие Прегърни ме”.

1 октомври (петък) от 18:00ч. в галерия „Прегърни ме”

Закриване на изложбата Щрих и Стих: поезия в анимация с концерт-импровизация на музикантите от БигБанда Саундскейпърс.

галерия Прегърни ме” - ул. „Георги. С.Раковски” №63

Дом на киното - ул. „Екзарх Йосиф” №37

За Компот Колектив:

Компот Колектив е продуцентска къща за анимационни филми основана през 2009г. През последните 12 години Компот Колектив се наложи като разпознаваемо и ценено име в анимационната индустрия, не само у нас, но и на международно ниво. Филмите, продуцирани от колектива, взимат участие в престижни международни кино фестивали като Анеси, Загреб, Отава, Хирошима, Лайпциг, Ротердам и др. Най-значимите филмови проекти реализирани от Компот Колектив са филмите „Баща” (2012), „Пътуваща страна” (2016) и колекцията от поетични филми „Щрих и Стих” (2015-2020), които общо са селектирани на над 400 международни кино фестивала и са отличени с над 70 награди. Над 20 режисьори участват във филмите на колектива.

Коментари

Още събития