Пърформънс в подкрепа на жените-жертви на домашно насилие представя Театър на сетивата София

28 ОКТ

Спектакълът ще се играе на 28 и 29 октомври 2023 г.  в ОКИ Културен дом - Красно село 

На 28 и 29 октомври 2023 г. в ОКИ Културен дом – Красно село ще бъде представен имерсивният пърформънс БЯЛ ЛИСТ - заключителна част на интердисциплинарния социално-артистичен проект със същото заглавие на сдружение Глобал Вижън Съркъл в подкрепа на жените, преживели домашно насилие.

Имерсивният (потапящ в действието си) пърформанс БЯЛ ЛИСТ, в който публиката влиза индивидуално, лично се среща и взаимодейства с артистите, е покана за навлизане в неизвестното, за потапяне в чистото и бялото, за пристъпване в тихото и празно пространство на пълния потенциал, където можем да пренапишем своята история наново и да изградим нови връзки сами със себе си и помежду си.

Проектът БЯЛ ЛИСТ включва различни етапи и дейности за използване на изкуството като терапевтичен метод и инструмент за себеизследване, овластяване, творческо изразяване и грижа за себе си, в който заедно участват жени - артисти и жени, преживели домашно насилие.

БЯЛ ЛИСТ е общо творение между „Театър на сетивата София“ и фондация Emprove, които през май и юни създадоха серия от творчески обучения – ритрийти за Жените Сървайвърс, които имаха възможност да черпят вдъхновение, сили и практики за притихване и творчество от методите на сетивния, танцовия и документалния театър. Като резултат от тези творчески срещи се роди „Пътеводител за свързване със себе си“ – онлайн наръчник с практични инструменти от света на изкуството, които служат за промяна на гледната точка и за насърчаване на творческия подход в ежедневието ни, както и имерсивният пърформънс “БЯЛ ЛИСТ”. Можете да изтеглите безплатно Пътеводителя на https://emproveproject.eu/bg/pytevoditel-za-svyrzvane-s-sebe-si/ 

КОГА: 28 и 29 октомври – ПРЕМИЕРА от 18:00 до 21:00 ч.

КЪДЕ: ОКИ Културен дом – Красно село

Продължителност: 60 мин.

!!! Публиката влиза в представлението индивидуално и лично се среща и взаимодейства с артистите, затова е необходимо ПРЕДВАРИТЕЛНО запазване на дата и конкретен час.

Билети: 60 лв. на www.sensorytheatresofia.com

Място на провеждане: бул. „Цар Борис III“ 41, 1612 ж.к. Хиподрума

Коментари