ОТКРИВАНЕ НА “AEROWAVES IN SOFIA” - фестивал за съвременен танц

27 ОКТ

ФЕСТИВАЛ ЗА СЪВРЕМЕНЕН ТАНЦ “AEROWAVES IN SOFIA”

ДАВАЙ! съчетава бойна хореография, хумор, прецизност на движението и красота

 

На 27 октомври от 19.30 часа на Сцена „Дерида“ ще се проведе откриването на международния фестивал за съвременен танц  “Aerowaves in Sofia”с  представление от Люксембург за деца - „ДАВАЙ!“. Представлението е без думи, подходящо за деца 7+ и съзнателно е избрано да открие фестивала, защото подрастващите са нашето бъдеще.

ДАВАЙ! е игра между две момчета, които се срещат, търсят се и се предизвикват чрез бойна хореография. С всяка нова игра те се опознават, контролират, надминават себе си. Всеки се учи от другия, от своите силни страни и граници, без никога да има победител или губещ, защото опонентът е преди всичко партньор в играта, който трябва да бъде уважаван, ако искате да можете да продължите да играете.

ДАВАЙ! е на кръстопътя на съвременния танц, бойните изкуства и дигиталното, където в хореография, пропита от бойната практика на двамата танцьори, тези вселени се срещат и преплитат, за да създадат дует, който съчетава хумор, прецизност на жеста и красота на движението.

“Aerowaves in Sofia” представя едни от най- забележимите представления от европейската и световна танцова сцена, създадени през последната година. Инициативата за това събитие е на екипа на Derida Dance Center, който е първият център за съвременен танц в България и многогодишен партньор в Европейската мрежи за съвременен танц- Aerowaves. Всяка година артисти от различни краища на Европа кандидатстват за включване в ТОП 20, а международно жури има нелеката задача да определи 20-те най-интерерсни представления от близо 700 предложения.

„Давай!“ – Компания Corps In Situ, Люксембург

(представление за деца (7+) и разговор с артистите)

Хореография: Дженифър Гохие

Танцьори: Юри де Гусем и Виле Ойнонен

Музика: Жил Сорнет

Осветление и визуална среда: Нико Трембле

Драматург: Виле Курки

Копродукция: Corps In Situ / ARTEZIA asbl,

Escher Theatre – Rotondes Luxembourg – Cité Musicale, Мец

Продължителност: 35 мин

Публика: 7+ години, без думи 

Цени на билети:

Ранна продажба (до 20-ти октомври) – 15/10 лв.

Редовна продажба – 20/15 лв.

В деня на представлението – 25/20 лв. 

Билети се продават в системата на еPayGo - https://epaygo.bg/7804300023 

Линк към събитието във Фейсбук - https://fb.me/e/3h24eVETb 

Линк към трейлър - https://vimeo.com/803598665  

Фестивал „Aerowaves в София“ се осъществява от Фондация Арт Линк / Дерида Денс Център с финансовата подкрепа на Aerowaves Dance Across Europe, Столична община - Програма „Култура“, Министерство на културата на Република България, Национален фонд "Култура" - програма "Едногодишен грант" 2022 и програма за "Възстановяване и развитие на частни културни организации". 

Актуална информация: https://www.facebook.com/events/192899857094344

Място на провеждане: ул. „Цар Самуил“ 32, 1000 Old City Center

Коментари