Фестивал "Алегра" 2024

6 ЮЛИ

Класически подарък в духа на празника на духовността 

В духа на 24 май Фондация АЛЕГРА изненадва с 20 процентно намаление на билетите за концертите от програмата на фестивал Allegra.

Може де зарадвате себе си или близък човек, с когото споделяте общ интерес и необходимост от качествени музикални събития, с каквито е изпълнен календарът на юбилейното издание на фестивала.

От 15 до 31 май билетите са с 20 процента намаление в духа на празничната атмосфера покрай отбелязването на 24 май – ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

От 6 до 22 юли София посреща водещи имена на класическата музикална сцена с богата програма от концерти и майсторски класове

За десета поредна година, Фестивал и Академия Алегра вдигат високо летвата за таланта и добрия вкус с амбициозна и богата програма, в която се включват водещи гост звезди от световната сцена на класическата музика. Юбилейното издание на фестивала е истинско предизвикателството не само за големите професионалисти в жанра, за които Алегра е доказана територия за смели експерименти, но и за създателя си, Петър Найденов, който надгражда елегантно ДНК-то на фестивала всяка година.

Разнообразната програма с интересни акценти и необичайни тандеми на сцена ще провокира отново меломаните да запазят в календарите дните, в които столицата ще вибрира на честотата на вечната класика.

Десетгодишният юбилей на фестивал Алегра, който с гордост застава на световната фестивална сцена на класическата музика, е повод на родната музикална сцена да се представят произведения на класическата музика, които са далеч от клишетата и представят фино необятността й. През годините екипът на Алегра превърна участниците във фестивала и академията в една голяма фамилия, която споделя мисията и удоволствието от музиката. Приемствеността е посока, в която Алегра интегрира не само концертната програма, но и модулите в майсторските класове на академията.

В продължение на десет дни публиката ще се наслади на разнообразие от музика, обхващаща целия спектър на класиката- от дует, квартет, октет, до камерен и симфоничен оркестър и от Хайдн, през Моцарт, Бетовен до Глазунов, Курт Вайл, Корнголд, Пиацола и Майлс Дейвис.

Билети за концертите на фестивал Allegra може да намерите на

https://www.eventim.bg/bg/artist/festival-alegra-350/profile.html , на касата на зала България, както и на https://allegrafestival.com/bg/concerts/

Коментари

Още събития