Костадинов и Цънцарова: как лъсна страхът, че "царят е гол"

Защо Костадинов и сие се опитват да сплашват журналисти? Най-преданото руско прокси у нас иска хората да вярват, че те се грижат за техните интереси, макар всъщност да работят за Путин. А това е срамно дори за тях.

Русия трябва да победи Украйна, а България да излезе от НАТО и да мине на страната на Русия. До това се свежда политическата идеология на „Възраждане“, защото, само ако това се случи, те ще могат да дойдат на власт и да започнат с репресиите, за които отсега тренират „на сухо“ в профили, подкасти и студиа.

Все едно гледаш Волен Сидеров

Публичното поведение на Костадин Костадинов създава усещане за дежавю – все едно гледаш Волен Сидеров, за когото знаем къде го захвърли историята. Докато той още разполагаше с политически ресурс, безчинстваше наред: нахлуваше в редакции, организираше протести срещу медии и ръководствата им, не позволяваше на друг да вземе думата в ефир, обиждаше репортери и водещи по начин, който оставяше впечатление, че е пиян. Заради непристойния му език и държание се наложи предаването „Референдум“ по БНТ в предизборния си формат от 2019 година да бъде преждевременно прекратено – за първи път, откакто съществуваше, а обществената телевизия да излезе с искане пред ЦИК Сидеров и съпартийците му да бъдат изключени от кампанията.

Костадинов върши същото с днешна дата, без особена промяна и в лексикалния багаж на обилно използваната от националистите враждебна реч: „чужди агенти“, „соросоиди“, „грантаджии“, „гейове“ и пр. Неговата цел е да проваля диалогичната форма на участията си, за да ги превърне в трибунал над журналистите, които си позволяват да му противоречат. Връх на комуникативната му стратегия от типа „Когато говориш с мен, ще мълчиш“, бяха непредизвиканите с нищо хули срещу Мария Цънцарова в „Тази сутрин“ по bTV от понеделник.

Прочетете цялата статия на Дойче Веле

Заглалвно изображение: колаж на iskrata.bg/архив, btv media group/архив, пресцентър на ПП "Възраждане", официална страница

Коментари

Още новини