Благотворителна кампания за набиране на книги за изгорялото читалище в с. Катрище

Благотворителна кампания на Столична библиотека за възстановяване на изгорелия книжен фонд на читалище „Светлина 1956“ в с. Катрище, област Кюстендил

Благотворителна кампания на Столична библиотека за възстановяване на изгорелия книжен фонд на читалище „Светлина 1956“ в с. Катрище, област Кюстендил. Преди дни пожар изпепели целия библиотечен фонд от над 3 000 тома, както и оборудването в читалището.

Библиотеката на София както и нейният екип ще се включат с лични дарения от книги. Приканват се и всички, които желаят да се включат в каузата. Всеки, който иска да участва в инициативата може да донесе книги в централната сграда на Столична библиотека, пл. „Славейков“ 4, а ако няма възможност да я донесе, може да даде своята заявка на тел.: 02/801 59 37 и екип на библиотеката ще дойде да я вземе лично.

Всеки, дарил книга, ще получи подарък от Столична библиотека - безплатна читателска карта. Критерият за подбора на книгите е да бъде от български класици и съвременни български автори в помощ на учениците.

Срокът за набиране на книги е 12 септември 2019 г. до 17:00 ч.

Източник: Дирекция "Култура" на СО и Столична библиотека

Коментари

Още новини