Полезно! Интернет страници за електронно обучение на български език по основните учебни предмети в периода на извънредно положение (видео)

В тази статия представяме няколко възможности за учениците, родителите и учителите за обучение по основните учебни предмети, посредством интернет, които може да бъдат използвани от всички, във времето на ограничителните мерки, свързани с коронавируса в България.

Първите, които ви представяме са нашите приятели от Кан Академия, платформата е напълно безплатна и лесна за използване:

Кан Академия предлага практически упражнения, видео уроци и персонализирано табло за учене, които позволяват на учащите да учат със собствено темпо в класната стая или извън нея.

Достъп до платформата ТУК

Втората платформа е Уча.се

В платформата има над 14 000 видео уроци и тестове за всички общообразователни предмети от 1. до 12. клас, както и такива по чужди езици, предприемачество, финансова грамотност и много други.

Достъп до платформата ТУК

На студентите и ентусиасти предлагаме да посетят платформата EdX.

В нея се съдържат интерактивни курсове, създадени от водещите световни университети, като Масачузетския технологичен институт (MiT), Харвард, Бъркли и други. Курсовете са изключително разнородни, както и на различни езици и обхващат всички науки. Лично на нас EdX е любимата ни образователна платформа.

Достъп до платформата ТУК

От днес и Издателска група „Просвета” предоставя свободен достъп до пълните електронни варианти на своите учебници по всички предмети от 1. до 10. клас, обогатени с допълнителни интерактивни образователни ресурси. Така близо 700 000 български ученици ще могат да ползват за своята подготовка всички 33 000 дигитални ресурса на издателството. Безплатен достъп ще има и за електронните познавателни книжки, предназначени за най-малките - децата от детските градини и подготвителните групи.

„Много ученици и родители се свързаха с нас, за да благодарят за инициативата „Учим онл@йн с учител“. Първият ни урок по български език вече е гледан от повече от 28 000 участници. Това е ясен сигнал, че в този момент образователният процес се нуждае от допълнителна подкрепа. В тази връзка и за да не се чувства нито един ученик ощетен, ние от „Просвета“ предоставяме достъп до електронните учебници по всички предмети от 1 до 10. клас“ – обяви най-голямото българско образователно издателство.

Така „Просвета“ се присъединява към инициативата на Европейската асоциация на издателите на учебници големите издателства да окажат максимална помощ на училищата в условията на прекратени учебни занятия в много европейски страни заради вируса COVID-19. „Просвета“ е единственото българско издателство, което е член на Европейската асоциация. 

Електронните учебници на „Просвета“ са одобрени от Министерството на образованието и науката и съдържат близо 33 000 образователни ресурса. Това са 18 855 интерактивни тестове и упражнения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, 484 анимации, кръстословици, пъзели и др. 

Информация за начина на достъпване на електронните учебници се съдържа на сайта на издателството: www.e-prosveta.bg

„Надяваме се и този път да бъдем полезни, защото доброто образование на българските деца е нашата основна мисия. Продължаваме и с инициативата „Учим онл@йн с учител“, с която оказваме подкрепа на седмокласниците по български език и литература и по математика предвид предстоящото в края на учебната година национално външно оценяване“, коментираха още от издателство „Просвета“.
 
Снимка: Tirachard Kumtanom from Pexels

Коментари

Още новини