Децата на София спасиха 168 дървета със „Стара хартия за нова книга"

Малчутаните получиха нови книжки в замяна на 12,8 т хартия за рециклиране в осмото издание на кампанията

Децата на София събраха 12,8 т хартия за рециклиране и спасиха от изсичане 168 дървета. Това е резултатът от тазгодишната кампания "Стара хартия за нова книга", която се проведе за осми път в столицата в наверечието на първия учебен ден. За целия ден пред Книжен център „Гринуич" преминаха 2130 деца, които получиха 2950 книги. Сред тях бяха и двете специални издания на „ЕКОПАК България" „Грийн тийн" и „Ти можеш да спасиш планетата", публикувани специално за каузата. 

Да сближим децата с книгата е едно много важно приятелство, една любов, която трябва да разцъфти през тези години и да продължи през целия живот", каза доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности".

И тази година „Стара хартия за нова книга" беше от Календара на културните събития на Столична община.

Изпълнителният директор на „ЕКОПАК България" Александър Урманов също поздрави всички присъстващи: „За нас е голям празник да видим толкова малки еколози на едно място с идеята да направят мястото, на което живеем, още по-добро."

Александър Урманов, изпълнителен директор на „ЕКОПАК България“, доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на София и Виктория Бисерова, управител на Книжен център „Гринуич“

„Тази година е по-различна, но се радвам, че отново сме заедно, за да отпразнуваме любовта си към четенето и природата", сподели управителят на Книжен център „Гринуич" Виктория Бисерова. „Да живеем в чист град и да се грижим за природата са ежедневни усилия и ние даваме този пример на днешния празник". 

С много шум „Бон-Бон" поставиха началото на вълнуващия ден и направиха сериозна заявка за предстоящия си мюзикъл „Пепеляшка", който ще представят на 16 септември в парка на „Военната академия". Звездите на „Voice Academy" взривиха сцената с невероятните си изпълнения, а шоуто на илюзиониста Ненчо Илчев омагьоса всички гости на събитието. За най-малките „Театър на приказката – София" представи куклената постановка „Косе Босе".

Прочетете цялата статия на Клуб Z

Коментари

Още новини