Конкурс за деца за сурвакница

Сурва, сурва година,
весела година!
Едър клас на нива,
голям грозд на лоза,
жълт мамул на леса,
пълна къща с коприна,
червена ябълка в градина,
живо-здраво догодина,
догодина, до амина!

НЧ „Развитие 1874” търси най-автентичната и стилна сурвакница,

като обявява Онлайн конкурс във Фейсбук страницата си.

В конкурса могат да участват всички деца на възраст между 5 и 12 години. Всеки участник трябва да изработи самостоятелно сурвакница. Желателно е украсата по нея да бъде от естествени, природни материали, както и да бъде съобразена с българските национални мотиви и традиции. При оценяването на сурвакниците ще бъдат взети под внимание естетическото изпълнение, оригиналност на идеята, но и спазването на автентичността на празника Сурваки.

Всеки участник участва в конкурса само с една сурвакница и съответно с една снимка. Всеки участник носи персонална отговорност за авторството на показаната от него сурвакница и предоставената от него снимка.

Снимките на готовите сурвакници трябва да бъдат качени на Фейсбук страницата на читалището /РАЗВИТИЕ ПРЕСЛАВ/ до 00ч. на 28.12.2020г., заедно с имената, населеното място и годините на участника, който я представя.

Красотата на изпълнението, оригиналността и автентичността на изработката на сурвакниците ще бъдат оценявани от тричленно жури, съставено от по един представител на НЧ „Развитие 1874”, Община Велики Преслав и РК „Традиция”. Първите трима класирани ще получат награди. Специална награда ще има и за сурвакницата, чиято снимка е събрала най-много харесвания във Фейсбук страницата на читалището до приключването на конкурса.

Коментари

Още новини