Акцентите днес на София Филм Фест

ДОМ НА КИНОТО | БИЛЕТИ

16:00 „Концентрирай се, бабо" е филм на босненския режисьор Пиер Жалица. Членовете на голямо семейство, разпръснато из бивша Югославия, се събират около смъртното легло на възрастната майка. Прогнозите на семейния доктор, че смъртта ѝ е въпрос на минути, не се оправдават.

18:00 С пет номинации за „Оскар", сред които за най-добър филм, за най-добра актриса в главна роля и за режисура, пълнометражният дебют в игралното кино на актрисата Емералд ФенелМомиче с потенциал" вече има сериозен актив – 180 номинации и над 80 награди от цял свят. Историята проследява чаровната Каси (в ролята е талантливата Кери Мълиган) - тя е невероятно умна, изнервящо пресметлива и през нощта води таен двойствен живот... „Това е интелигентна, провокативна, мрачна комедия и филм за отмъщението с изключително мощно и многопластово изпълнение на Кери Мълиган в ролята на Каси.", казва за филма Ричард Роупър от „Chicago Sun-Times".

Не пропускайте ЕДИНСТВЕНАТА прожекция на филма в рамките на 25-ия София Филм Фест!

20:30„Фасбиндер: Ужасното дете" - Живот и творчество в състояние на постоянна лудост. Режисьорът Оскар Рьолер е създал безкомпромисен портрет на един режисьор, оставил дълбока следа в историята на киното: Райнер Вернер Фасбиндер.

Културен център Г8БИЛЕТИ на място, на касата на киното

19:30  „Необикновен мъж" - филмът на Айслин Чин-Йе и Чейс Джойнт е не просто разказ за джаз пианиста и саксофонист Били Типтън, който остава в историята със своята транссексуалност, разкрита едва при смъртта му през 1989 година на 74-годишна възраст, но е и филм-начинание, в което вземат участие цяла плеяда артисти и активисти за правата на трансджендър хората в наши дни.

Евро СинемаБИЛЕТИ на място, на касата на киното

20:00 Премиерата на „Ундине", най-новият филм на германския режисьор Кристиян Пецолд, е на Берлинале 2020 и в него отново блестят изящната Паула Беер и хамелеонският талант на Франц Роговски. За своето изпълнение Беер получава „Сребърна мечка" и награда ЕФА 2020 за най-добра актриса, а нейната героиня е историк, която работи като музеен гид в Берлин.

Снимка: стопкадър / СФФ

Коментари

Още новини