10-и Фестивал на френския филм - от 9 до 22 април 2021 г. в София, Пловдив и Варна

Фестивалът ще бъде открит в петък  9-и април 2021 г. от 19:00 ч. в кино "Люмиер" с политическия трилър „Вила Каприз“, все още непредставен на публиката във Франция, в присъствието на режисьора Бернар Стора и на композитора Венсан Стора.

Програмата му включва 11 филма.

Рубриката „Филмите на годината“ представя 5 заглавия от 2020 г.: „Вила Каприз“ на Бернар Стора, „Неочакван триумф“ на Еманюел Куркол, „Дьо Гол“ на Габриел льо Бомен, „Сбогом глупаци“ на Албер Дюпонтел и „Парфюмите“ на Грегори Манье. Среща с креативността и многообразието на френското кино.

В памет на бележития актьор угаснал през 2020 г., фестивалът представя рубриката „Удивителният Мишел Пиколи“. Петте филма „Мислех, че го познавам“ на Клод Соте, „Една странна афера“ на Пиер Грание-Дьофер, „Голямото плюскане“ на Марко Ферери, „Скок в празнотата“ на Марко Белокио и „Имаме папа“ на Нани Морети разкриват неговия огромен талант и многобройните му превъплъщения. Като „бонус“ фестивалът включва и „Темрок“, един изключителен филм, разкриващ силата на киното за протест.

Да бъдем многобройни, за да отпразнуваме френското кино!

Фестивалът се организира с подкрепата на БНП ПарибаCitroën и Автомотор Копорация.

В София прожекциите на филмите ще бъдат в кината Славейков, Люмиер, G8, Одеон, Euro Cinema, Дом на киното и Влайкова, в Пловдив в Лъки Синема и във Варна във Фестивален и конгресен комплекс – Варна.

Всички прожекции в зала "Славейков" се провеждат при спазване на действащите противоепидемични мерки.

Цени на билетите:

Можете да закупите билети на касите на кината. Намаление за ученици, студенти и пенсионери. Абонатите на Френския институт се ползват от намалената тарифа за прожекциите в зала Славейков.

София: стандартна цена 10 лв. / намалена цена 8 лв.

София, „Удивителният Мишел Пиколи“: стандартна цена 7 лв. / намалена цена 5 лв.

Варна: стандартна цена 8 лв. / намалена цена 6 лв.

Пловдив:  стандартна цена 8 /7* лв. / намалена цена 6 лв.

* за карта за 5 прожекции 

Работно време на касата на Френския институт:

понеделник-петък : 17:00 - 19:30 ч.

събота-неделя: 16:00 - 19:30 ч.

Изтеглете програмата (PDF, 3,52 MB)

Източник: institutfrancais.bg

Коментари

Още новини