„Политкаст“ еп. 9: За трансформациите на София с Виктор Топалов

Деветият епизод на „Политкаст“ е изцяло посветен на София, по случай предстоящия празник на града. Темите в епизода са софийската история, политическата обстановка в града, (не)успехите на настоящото управление и нуждата от нова енергия в развитието на столицата.

Специалният гост

В епизода гостува Виктор Топалов, който зад гърба си има стотици обиколки на София като екскурзовод, познава историята, културата и архитектурата на града в дълбочина и е основател на страницата „Бохемска София“, както и е съавтор на книга със същото име. С него говорим за легендарните градоначалници на София, за културния подем на столицата от миналия век, за архитектурните промени в града от миналото, както и за редица теми, които биха били интересни на всеки, който се чувства свързан със София.

Книгата в „Под лупа“

В специалната рубрика „Под лупа“ представям „София: от древността до нови времена“ на Магдалина Станчева – наричана още археологът на София. Книгата е изчерпателен разказ за миналото на София още от времената, в които градът е бил тракийско селища на име Сердонполис. Авторката преминава през всички епохи от историческото развитие на града, през различните му трансформации през вековете и основните исторически събития, които са белязали съдбата на София. За всеки, който иска да познава историята на столицата това е една задължителна книга.

"Политкаст" е авторски проект на Topnovini.bg

Коментари

Още новини