"Ще спестим и пари на хазната, и времето на хората". Радев обяви избори 2 в 1

С благодарност към Свободна Европа!

Третите поредни парламентарни избори през тази година ще се проведат едновременно с президентския вот на 14 ноември. Това обяви в събота държавният глава Румен Радев по време на посещение в Плевен.

„По този начин ще спестим и пари на хазната, и времето на хората най-вече. Явно е, че двете кампании за Народно събрание и за президент и вицепрезидент ще текат едновременно и ще се слеят“, заяви Радев, цитиран от „Фокус“.

„Аз съм убеден привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели – борбата срещу бедността и беззаконието за свободна и просперираща кампания“, добави тойс уточнението, че ще разпусне Народното събрание „максимално бързо“.

Засега Радев е единственият официален кандидат в президентската надпревара. До момента само от БСП и „Има такъв народ“ са заявили, че ще го подкрепят за втори мандат, вместо да издигат друга номинация за поста.

Парламентарните избори на 14 ноември ще бъдат третите за тази година след гласуането на 4 април и 11 юли. На първия вот ГЕРБ бяха на първо място, следвани от „Има такъв народ“, но през лятото местата им се размениха с минимална разлика. Народното събрание обаче така и не успя да сформира кабинет и така се стигна до нови предсрочни избори.

Източник: Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Снимка: Прессекретариат на Президента на РБ

Коментари

Още новини