Бойко Борисов и Даниел Митов няма да се кандидатират на президентските избори

С благодарност към Свободна Европа!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Даниел Митов няма да бъдат издигани от партията на предстоящите на 14 ноември президентски избори. Това стана ясно от две успоредни телевизионни участия в неделя на самия Митов и другия зам.-председател на ГЕРБ – Томислав Дончев.

Митов отрече пред БНТ слуховете, че може да бъде номиниран за опонент на настоящия държавен глаа Румен Радев. Междувременно Дончев заяви пред бТВ, че кандидат-президентът на ГЕРБ се очаква да бъде обявен до три седмици.

"Влизайки в подобна роля, [Борисов] трябва да спре да бъде лидер на партията. Трябва да бъде избран кандидат, който е достоен, подкрепен от всички наши поддръжници, който да изпълни тази позиция със съдържание", заяви бившият вицепремиер.

По думите му кандидатът на ГЕРБ ще бъде "по-скоро мъж", но се надява "скоро българското общество да е готово да избере жена за президент". Дончев добави, че в момента ръководството на партията обсъжда със структурите си възможни кандидатури като би било добре номинираният да не бъде толкова "партизиран", за да бъде обединител на нацията.

Източник: Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Снимка: Пресцентър на ПП ГЕРБ

Коментари

Още новини