Блясък и богатство, предателство и смърт: забележителната история на модната империя Гучи

Тя е една от големите модни империи, покорила множество върхове през 100-годишната си история. Филмът "Домът на Gucci" разказва историята на луксозната марка – за блясъка и успеха, но и за едно предателство и убийство.

Когато през 1921 година Гучио Гучи открива първия си магазин във Флоренция, едва ли е предполагал, че един ден името му ще се превърне в синоним на сексапила, хип-хопа, а по-късно и на полово неутралната мода. Или пък че през 21 век марката ще има цели 46 милиона последователи в една виртуална платформа, наречена Инстаграм. 

Прибавете към това семейни вражди, достойни за филмиране, един разминал се на косъм фалит, множество монументални обрати на съдбата, както и едно драматично убийство. Именно то е в основата на филма на Ридли Скот „Домът на Gucci“, който блести с такива актьори, като Ал Пачино, Джеръми Айрънс, Адам Драйвър и други.

От мигрант-работник до основател на луксозна марка

Гучио Гучи, син на майстор-производител на кожени изделия, е роден на 26 март 1881 г. в Италия. Той напуска страната си като тийнейджър. Работи в Париж и Лондон, включително като пиколо. В хотел "Савой" той забелязва и е запленен от изящното облекло и пътни чанти на богатите гости на хотела.

Прочетете цялата статия на Дойче Веле

Снимка: By Fridolin freudenfett (Peter Kuley) - Own work

Коментари

Още новини