Празник на Кукерите в Айдемир

Общинa Силистра, Народно читалище "РОДОЛЮБИЕ - 2006" – с. Айдемир и Кметство Айдемир, имат удоволствието да Ви поканят на 44-я Традиционен празник на Кукерите и Маските,който ще се проведе в рамките на 10 Март 2019 г. в село Айдемир. Срок за записване за участие до 5 Март 2019 година.

СТАТУТ

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ФЕСТИВАЛА

44-я Традиционен празник на Кукерите и Маските се провежда в село Айдемир, община Силистра.

Фестивалът е с конкурсен характер и се провежда в деня на Сирни заговезни и едно от основните мероприятия в културния календар на Народно читалище „РОДОЛЮБИЕ-2006“ – с. Айдемир и община Силистра.

Организатор:

  • Община Силистра
  • Народно читалище „РОДОЛЮБИЕ-2006”- Айдемир
  • Кметство Айдемир

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ. РЕГИСТРАЦИЯ:

Участие във фестивала могат да вземат всички групи, състави, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор и мотиви пряко свързани с кукерските игри и танци.

Възрастови ограничения за участие няма. Възрастта е от значение само в конкурсната програма и при оценяването.

Записването за участие става в рамките на предварително обявения от организаторите срок.

Подаване на заявки може да направите по електронен път и  телефон. Изпратете Вашата заявка  за участие по  електроната поща на следният имейл адрес:  rodolubie_aid@abv.bg Заявката за фестивала може да свалите от сайта на Народно читалище „РОДОЛЮБИЕ-2006“ - Айдемир на адрес: www.rodoliubie2006.com  , раздел „Предстоящи събития”.

Задължително е посочването на телефон за обратна връзка.

При използване на електронната форма в сайта, попълвайте всички полета, за да е редовна заявката Ви и да бъде приета от администратора.

Денят за участие и редът на явяването се определя от организаторите, след постъпване на заявките.

След пристигането си участниците трябва да регистрират присъствието си в сградата на читалището.  От там ще им бъде съобщен точния ред и час на участие, съобразен с моментното състояние на    програмата.

Молим всички, които по непредвидени обстоятелства закъсняват или са се отказали от участието си да уведомят организаторите на посочените телефони.

Всички  разходи по транспорт , дневни  и нощувки са за сметка на участниците.

Организаторите съдействат за осигуряване на хотели на преференциални цени.

Такси за участие във фестивала не се изискват.

ПРОВЕЖДАНЕ НА ФЕСТИВАЛА:

Фестивалът се провежда в 1 ден.

Фестивалния ден започва в 10:00 часа с официална част „откриване” с присъствието на официални гости.

Всеки участник регистрира на „регистратура” присъствие и минимум 30 минути преди указания час за неговото изпълнение трябва да е готов.

След изпълнението всеки участник получава грамота за участие.

Крайния резултат от оценката на журито се сформира до края всеки фестивален ден.

Отличените с награда участници стават ясни в края на фестивалната вечер.

Всички награди в различните категории се предоставят от организаторите на участниците по удобен за тях начин.  Това се случва до 10 дни след закриване на изданието.

Фестивалния ден завършва в 23:00 часа вечерта в местността „Паткина чешма“ с запалване на  Уралия и общо селско хоро на мегдана.

На разположение на всички участници и гости е целият екип на фестивала –организатори, сътрудници, медицински екип, охрана.

Организаторите осигуряват личен асистент „гид” в случай, че Вашата група е заявила престой с нощувка. Той ще има задължението да Ви посрещне, настани и насочи за местните забележителности. За всички въпроси по време на Вашето пребиваване може да се обръщате към него.

Фестивалът се провежда на площада в центъра на с. Айдемир на адрес ул. София № 82.

Организационният комитет си запазва правото да фотографира, филмира, записва и излъчва в ефира на местни и национални медии, изпълненията на участниците с цел създаване на архив и реклама на фестивала, без да плаща права и обезщетения.

Коментари