Национален танцов фестивал "В сърцето на Тракия"

„В СЪРЦЕТО НА ТРАКИЯ”

ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ

29 юни 2019 г., Стара Загора

Организатори:

Община Стара Загора

Народно читалище „Родина-1860”

Скъпи приятели на българските народни ритми,

С радост ви каним на фолклорно събиране в центъра на България, в сърцето на Тракия, в красивата Стара Загора! Очакваме всички, завладяни от магията на българските песни и танци, които носят Българското в сърцето и ума си!

Цел: Фестивалът „В сърцето на Тракия” дава среща на любителски танцови клубове и формации от цялата страна за съхраняване на нематериалното културно наследство и популяризиране и запазване на българския фолклор.

Право на участие имат всички любителски танцови групи, ансамбли, клубове и непрофесионални формации от цялата страна, изучаващи български народни танци. Няма ограничение на възрастта и броя на участниците.

ФЕСТИВАЛЪТ Е БЕЗ ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ И НЯМА КОНКУРСЕН ХАРАКТЕР!

Представянето на всяка група е с продължителност до 10 мин. и включва хора и/или танци по избор на участващата група. Музикалният съпровод да бъде осигурен на CD, флаш памет или с жива музика.

Разходите за пътни и пребиваване се поемат от участниците.

Групите сами правят заявките си за нощувки.

29 юни 2019 (събота)

ФЕСТИВАЛНА ПРОГРАМА

на групите и 

"УЧЕБЕН ЧАС НА ОТКРИТО"

разучаване на хора от различни фолклорни области

16:30 часа: Площада през общината/или Парк "Артилерийски".

Организаторите осигуряват места за преобличане на съставите и за паркиране на автомобили и автобуси по време на фестивалната програма, като си запазват правото на промени в нея.

Празнично фолклорно веселие за всички групи ще се състои на 29 юни, събота, от 20:00 часа в Ресторант "Тифани", Стара Загора (при предварително платен по банков път куверт от 30 лв. на човек).

Цената на куверта за 1 човек е 30 лв. и включва 50 гр. ракия, салата, безалкохолно, минерална вода, основно ястие с гарнитура, десерт, хляб и DJ.

Райфайзен банк, Сметка: BG58RZBB91551089070020, BIC до 14.06.2019 г., като се упомене името на състава, град и брой куверти.

Съставите, желаещи да участват във фестивала „В сърцето на Тракия”, нека изпратят заявка на имейл: sartze_trakia@abv.bg  

Крайният срок на записване е 14.06.2019 година.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

За информация:

Народно читалище „Родина-1860”:

042/62 69 00

Николай Апостолов – 0888 29 68 36

Коментари

Още новини