„Кралят Елен” – първа премиера за Куклен театър Сливен от началото на пандемията

На 29 октомври ще се проведе дългоочакваната премиера на спектакъла „Кралят Елен” по Карло Гоци, реж. Бисерка Колевска, която трябваше да се състои през месец март 2020 г, но поради пандемията, беше отложена. Сценографията на спектакъла е дело на Свила Величкова, а музиката – на Михаил Шишков – син. Във всички роли се превъплъщават младите актьори Любомир Желев и Георги Янев.

„Кралят Елен” е забавна приказна история с много неочаквани обрати. Хора се превръщат в животни, животни в хора, статуи говорят. Чудни работи разказани от магьосника Дурантарте и неговия слуга Чиголоти. Това е история за шегите на любовта. Аз обичам тебе, ти обичаш друг и за амбицията гореща и ревността любовна,която понякога достига до жестокост и подлост, превръщайки човека в чудовище, злодей. В нашата приказка злодеите са наказани и посланието ни е – останете човеци, с душа красива. Обичайте! Обичайте се!

Любовта, тя, прекрасната, ще спаси света!

Историята е разказана забавно, в стил Комедия дел Арте. Костюмите са цветни, маските гротескни и ярки. И вярваме, че приказката ще се разбере дори от пораснало дете.

Държавен куклен театър Сливен провежда представленията си при стриктно спазване на всички противоепидемични предписания.

Коментари

Още новини