Начало на игралния сезон в Театър 199

Театър 199 „Валентин Стойчев“ е нетърпелив да обяви началото на своя игрален сезон 2023/2024, обещавайки вълнуваща програма и премиерни спектакли, които ще завладеят почитателите на театралното изкуство.

Щастливи сме, че работата на театъра започна още в края на август, когато участвахме със спектакъла „Чест“ в Празници на изкуствата „Аполония“. Наскоро театърът се завърна от Пловдив, където представлението за деца „Бременските музиканти“ беше селекционирано за участие в XXV-ото юбилейно издание на международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко, трима са много“ & TheatAir.

Театър 199 „Валентин Стойчев“ ще постави официално началото на новия театрален сезон на 15 септември със спектакъла „Чест“ от Джоана Мъри–Смит, превод – Златна Костова, постановка – Ивайло Христов, сценография – Марина Янева, с участието на: Кристина Янева, Владимир Карамазов, Каталин Старейшинска, Елена Хрант.

Спектакълът „Чест“ е селекциониран и за участие в тазгодишното издание на Есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“. Представлението ще се играе на 19 септември от 19:30 часа в Камерна зала „Стефан Данаилов“, Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ - Пловдив.

Първата премиера на театъра е планирана за 27 септември – „Издишване“ от Тед Чанг, сценична версия и постановка - Стоян Радев, сценография - Венелин Шурелов, музика - Емилиян Гацов-Елби, моноспектакъл на Мартина Троанска.

През месец октомври предстоят две вълнуващи театрални събития. На 10 октомври ще се състои юбилейното 50-о и последно представление на спектакъла „4000 мили“ от Ейми Херцог, превод – Искра Ангелова, постановка – Владимир Люцканов, сценография – Марина Янева, с участието на: Меглена Караламбова, Николай Владимиров, Катерина Стоянова и Елена Иванова.

На 18 октомври 50-ото си представление ще отпразнува спектакълът „Фермата на животните“ по Джордж Оруел, постановка – Десислава Шпатова, с участието на: Снежина Петрова и Вирджиния Събева, Ивона Маврова, Станимир Михайлов, Тодор Атанасов.

Програмата можете да разгледате на уеб сайта на театъра: www.theatre199.org 

Присъединете се към нас, за да се впуснем заедно в това вълнуващо театрално пътешествие, в което въображението не познава граници и магията на на сцената е завладяваща.

Заглавно изображение: Театър 199

Коментари

Още новини