(видео) Антон Хекимян влиза в битката за кмет на София от ГЕРБ-СДС

Антон Хекимян е кандидатът за кмет на София на коалиция ГЕРБ-СДС, каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред журналисти. От коалицията внесоха в Общинска избирателна комисия (ОИК) - София документите за регистрация на кандидата за кмет, кандидатите за районни кметове и общински съветници, предаде БТА.

Използвахме цялото време, дадено ни от закона, да конструираме най-добрия състав на листа и да изберем най-добрия възможен кандидат за кмет - не от гледна точка на конюнктурата на партийния интерес, а давайки шанс на гражданите да бъдат представени, каза Томислав Дончев.
 
Антон Хекимян каза, че миналата седмица е имал среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Лично от него получих поканата да бъда кандидатът за кмет на ГЕРБ. Разбрах от него, че имам номинация от структурите на партията и помолих за време да помисля, поясни Хекимян. 

Получил съм уверението, че ще мога самостоятелно да вземам решенията си, обсъдили сме екип, стратегия, хора, с които ще работим заедно, София да изглежда още по-добре, посочи той. 

Той каза, че през целия си професионален път е бил пред камерите като публична личност. Никога не съм имал какво да крия и когато стоиш пред камера няма какво да криеш. Аз съм се съобразявал с всичко, което трябва да запази доброто ми име като журналист и името на медията ми, коментира Хекимян. 

Той отбеляза, че 20 години живее в София и че през цялото време е критикувал и е търсел решения за града и проблемите на гражданите. Визията ми за София е столицата ни да бъде още по-модерен, зелен, отворен към инвестициите и младите хора град, заяви Хекимян. Като акцент той отбеляза образованието. По думите му това ще донесе още повече потенциал на града, кадри и ще го развие. Няма да забравяме големите инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат довършени, добави той. Трябва да се прави най-доброто за града, изтъкна Хекимян. 

Относно мотивацията му, той отбеляза, че от 20 години е журналист и че се е замислял какво ще е неговото личностно развитие. Дадох си сметка , че искам да работя за обществото, посочи Хекимян. Той допълни, че в кампанията ще бъде себе си и ще бъде близо до хората, а първото нещо, което ще направи, ако стане кмет, ще бъде да инспектира абсолютно всички ремонти. 

Попитан дали bTV е партийно пристрастна, Хекимян заяви: „Сигурен съм , че това е основното съмнение. През целия си път съм стоял зад принципите на журналистиката“.

Хекимян отбеляза, че екипът зад един човек е изключително важен и благодари на Бойко Борисов и на партийните структури на ГЕРБ. 

Ние сме тук, не за да регистрираме Антон Хекимян като кмет, а за да регистрираме победата, която ще постигнем заедно, каза председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той благодари от името на ГЕРБ, че Хекимян е приел номинацията за кмет на София. В една нелека битка, битка с общите приказки и избра страната на професионалистите, посочи Георгиев. Той отбеляза още, че половината от кандидатите на ГЕРБ за общински съветници са нови лица. 

Антон Хекимян - биографична справка 

Антон Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора с немски и английски, и “Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, сочи справка на отдел "Справочна" на БТА. 

Още като студент започва работа в телевизия бТВ, където през годините е стажант, репортер, редактор, водещ. От 2004 г. е репортер в сутрешния блок на телевизията. През септември 2013 г. става водещ на съботно-неделния сутрешен блок „Тази събота и неделя“. На 2 юни 2014 г. става водещ на сутрешното предаване „Тази сутрин“ на бТВ. Антон Хекимян е директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на бТВ от края на 2020 г. На 23 септември 2023 г. „бТВ Медия Груп“ (bTV Media Group) обявява, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор "Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока. (отдел "Справочна" на БТА)

Заглавно изображение: колаж на iskrata.bg/личен профил във Фейсбук на Антон Хекимян

Коментари

Още новини