Номинирай твоя герой за Наградите “Златна ябълка 2024”

За четиринадесети поред път Национална мрежа за децата ще отличи със “Златна ябълка” личности, организации, институции и компании, които с работата си са допринесли за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние. Номинациите вече са отворени и всеки може да посочи своя герой на децата в сайта на наградите – https://1june.nmd.bg/.

Наградите “Златна ябълка” имат за цел да подчертаят колко е важно специалното внимание към всяко дете и да представят най-добрите практики във всички сфери на детския живот. В срок до 30 април 2024 г. всеки може да номинира, а след това от 1 май до 13 май да участва и в онлайн гласуването за победителите в общо девет категории

Новото тази година са отличията за Корпоративно партньорство. Ще бъдат връчени статуетки – за „Корпоративно партньорство – финансов принос“ и за „Корпоративно партньорство – обществен принос“. За тези две награди, както и за всички други, са възможни както номинации, така и самономинации. 

Отново всички номинации ще бъдат отворени за гласуване от широката общественост. Събралата най-много гласове от онлайн вота номинация получава две допълнителни точки към оценката на експертното жури. Изключение са категориите Герой на децата и Детска организация, които се избират изцяло чрез онлайн вота на гражданите без намеса от журито. 

Както всяка година, изрично условие е номинираните лица / организации / институции / компании да не участват пряко или косвено в реклама или други активности, промотиращи цигари, алкохол, хазартни игри и други вредни за физическото и психично здраве на децата стоки и услуги.

Няма лимит за броя номинации, които един човек може да подаде в различните категории, но кандидатура на конкретна личност / организация / институция / компания може да бъде подавана само в една категория, а не в две или повече.

Деветте категории са: Герой на децата, Детска организация, Училище и детска градина, Журналист, Болница, Община, Благотворител, Корпоративно партньорство – финансов принос и Корпоративно партньорство – обществен принос.

По време на церемонията Национална мрежа за децата по традиция ще връчи и Специална награда и Награда за цялостен принос. Номинациите и гласуването за тези две отличия се правят изцяло от членовете на Управителния съвет на Мрежата.

Номинирайте своя герой! Заявките са отворени до 30 април на https://1june.nmd.bg/.

Наградите се случват с подкрепата на Сименс, България и Кауфланд България.

Източник и визуализация: Национална мрежа за децата

Коментари

Още новини